Det skriver Gerd Nerdalen, som har sendt oss følgende rapport fra konserten i Vegårshei kirke:

Med liten skrift

Erlend Gunstveit, Steffen Jakobsen og søskenparet Karianne og Aslak Gjennestad gjorde kvelden magisk for publikum. Og, siden søsknene Gjennestad er «halve vegårsheiinger» ble de også av den grunn ønsket spesielt velkommen.

En gruppe lokale entusiaster har lenge jobbet for å få tak i countryartistene. Endelig kunne man ønske velkommen til Countrygospel.

Kjetil Myren, på vegne av Vegårshei menighetsråd, ønsket velkommen og fikk publikum til å gapskratte da han nevnte «det som sto med liten skrift på billetten»:

– Det var en forpliktelse om at alle som hadde kjøpt billett, måtte gå på de neste fem søndagsgudstjenestene i kirka.

Far booket

Kjetil Myrens far, Gunnar Arne, hadde tatt jobb med både booking av artister og sørget for mye planlegging før konserten. Hele familien var til stede i kirken søndag. Det var da også tydelig at han strålende fornøyd med responsen på både konserten og billettsalget.

En annen vegårsheiing, rørlegger og countrymusikk-entusiast, Asbjørn Rugnes og hans firma hadde hjulpet med underskuddsgaranti, noe som var avgjørende for å tørre å satse på prosjektet.

Han ble behørig takket med blomster etter konserten.

Med fullt band ble det god trøkk i sangene.

På gitar og noe vokal, Hugo Risdal. Steelgitaren ble håndtert av Vidar Dale, Christian A. Seneger på slagverk og Kim Roger Larsen på piano.

HUMORIST: Leif fra Rygene (Aslak Gjennestad) var også på plass. Foto: Gerd Nerdalen

Ny plate på gang

Menigheten investerte i skikkelig lydanlegg for at par år siden – nå fikk lydmannen god bruk for dette. Steffen Jakobsen med sin dype stemme fikk med seg publikum fra første låt.

Neste ut var søsknene Gjennestad som sang, kom med treffende kommentarer ispedd lokale vitser, ble det suksess.

Repertoaret var «god, gammeldags countrymusikk» – slik Aslak beskrev det. Erlend Gunstveit avsluttet konsertkvelden. Publikum fikk høre både nye og gamle låter. Han kunne fortelle at ny plate er på vei – han hadde akkurat kommet hjem fra Nashville og innspilling.

Leif fra Rygene

Kveldens vittigste innslag var «Leif fra Rygene» – fantasifiguren av og med Aslak Gjennestad.

Slagferdige kommentarer, en utrolig scenevant figur som tok publikum med på en rundtur på heia – blant annet Vegårsheis eneste rundkjøring ved skolen. Folk lo så tårene trillet.

Det skriver altså innsender Gerd Nerdalen. Hun er for øvrig ansatt i Polaris Media sør, som Agderposten er en del av.