SANG: Barn fra flere kor sang. Foto: Åsmund Aarvik

Denne artikkelen er innsendt av Åsmund Aarvik, som har publisert tekst og flere bilder på sideblikk.agderposten.no;

Nylig var det prostihelg i Trefoldighetskirken i Arendal.

Lørdag feiret ungdommer fra alle menighetene i Froland og Arendal ungdomsgudstjeneste.

Lars Peder Holm, som til daglig er prest på Tromøy, ledet gudstjenesten sammen med Thea Vågsnes Sælsbråten.

LEDET AN: Lars Peder Holm, som til daglig er prest på Tromøy, ledet gudstjenesten sammen med Thea Vågsnes Sælsbråten. Foto: Åsmund Aarvik

Et kor sammensatt av ungdommer fra flere kor i prostiet sang. Dirigenter var Hilde Hermansen og Sverre Lynghaug.

Koret ble akkompagnert av unge dyktige musikere, Simon Bratland – trommer, Simen Arneberg- bass, Ulrik Lien Jomaas – gitar og Filip Torsvik – tangenter. Allsangen ble ledet av Nora Straume, Victoria Eksund og Sverre Lynghaug.

Historien om den barmhjertige samaritan var overskriften over prekenen og dette ble knyttet til temaet for TV-innsamlingen i år, Sammen redder vi liv.

UNGE: Ungdomskoret i aksjon. Foto: Åsmund Aarvik

God mat

Etter prekenen var det bønnevandring og alle som var i kirken kunne delta ved å gå til forskjellige stasjoner som inneholdt lystenning, nattverd, velsignelse og mye mer.

Etter gudstjenesten var det samling i Kirkekjelleren med musikk, samtale og god mat.

Søndag var det barnas tur til å innta Trefoldighetskirken. Det er mye trøkk i nesten 70 barn som synger sammen. Koret ble dirigert av Signe Heggtveit og orkesteret som akkompagnerte ble ledet av Ingrid Smith Pedersen. Tim Harry Blomberg spilte orgel, og samlet ble dette en fantastisk musikalsk opplevelse.

Prost Jorunn Raddum ledet gudstjenesten. I prekenen fikk hun hjelp av kateket Liv Olsen Straume som samtalte med Nicoletta.

SOLIST: Mange unge sang også solo. Foto: Åsmund Aarvik

De fleste vil kjenne igjen henne fra sin faste plass ved kulturhuset der hun selger tjukke ullsokker på gaten. Hun fikk spørsmål om hvordan hun opplevde det å sitte på gaten, og vi fikk vite litt om hennes bakgrunn.

– Jeg sier hei til alle, sa Nicoletta. Jeg ville bli svært glad hvis folk smilte tilbake, og sa hei. Det ville gjøre dagene bedre for meg.

VELSIGNELSEN: Prost Jorunn Raddum og barnekoret. Foto: Åsmund Aarvik

TV-aksjonen

Det er en tradisjon at TV-innsamlingen hvert år får offeret fra prostigudstjenester om høsten. I år informerte Ellen Rygh fra Leger uten grenser om arbeidet og innsamlingsaksjonen. Vi fikk oppfordring om å støtte aksjonen og gjerne stille opp som bøssebærere.

Det er godt å kunne komme sammen fra alle menighetene i Arendal. Vi feiret nesten normal prostigudstjeneste i fjor. I år kjentes det som pandemien hadde sluppet taket helt. Det er godt å synge i en fullsatt kirke og opplevelsen av å høre sammen på tvers av menighetsgrenser i prostiet.

Det var mange flinke solister fra de forskjellige korene. Og det var barn som bidro i prosesjon og med å lese bønner. Gudstjenesten ble avsluttet med O store Gud. Det ble et verdig punktum på en innholdsrik og fin messe.

Etter gudstjenesten var det kirkekaffe, og vi kunne spise så mange boller vi ville. De var en gave fra Bakerhuset Lillesand og baker Robert Skoland. Vi takker for den velsmakende gaven.