Det skriver Arendal jazzklubb på sideblikk.agderposten.no.

Klubben betegner Neset som det råeste Europa kan by på.

Torsdag blir det konsert i Arendal.

Klubbens ildsjeler skriver også følgende:

Den 35 år gamle saksofonisten omtales som et vidunder og en av de fremste åpenbaringene innen jazzen. Verdens mest anerkjente jazztidsskrift, Downbeat omtaler Marius Neset «ikke som fremtiden, men nåtidens europeiske jazz». Så det er ikke uten grunn at en begeistret jazzklubbledelse gleder seg til å invitere publikum til konsert i kulturhuset til torsdag.

Marius Neset slapp sent i 2022 sin nyeste plate, med tittelen Happy. Og musikken som supersaksofonisten kommer med til Arendal, bærer preg av nettopp det – glede. Med sitt relativt unge band av europeiske toppmusikere, har 38-åringen tatt en ny retning i sin mangfoldige jazzverden.

Inspirert av alt fra store klassiske komponister, som blant annet Grieg, til ikoniske artister som Frank Zappa, Radiohead, Wayne Shorter og Pat Metheny, har Neset utgitt 13 plater med stor variasjon innen det utvidede jazzbegrepet. På Happy får lytterne oppleve en sprudlende musiker som flørter med elementer fra både pop, funk og soul – musikk som er glad.

Men musikken til Marius Neset blir aldri banal eller enkel, heller ikke med det nye låtmaterialet. Saksofonisten fra Os har en musikalsk genialitet og teknisk perfeksjon som lar ham ta musikken i nye og spennende retninger. Den engelske avisen The Guardian skriver om ham at han har kraften til Michael Brecker og Jan Garbareks delikate tone og er på vei til å bli en de største. Avisen The Telegraph er ikke snauere når de skriver at saksofonist Marius Neset er et vidunder. Han får instrumentet sitt til å danse som en gaselle og sveve som en ørn, og han er også en genial komponist.

Marius Neset studerte ved det rytmiske musikkonservatoriet i København. Der kom han tidlig under vingene til multi-instrumentalisten og jazzfenomenet Django Bates, som han ikke bare ble kjent med som professor, men også fikk gleden av å spille sammen med. Bates geniale og allsidige musikalske univers er også noe Neset har tatt med seg og preger alt han gjør. På sine egne plater har saksofonisten også samarbeidet med viktige ensembler som London Sinfonietta, Danish Radio Big Band, Bergen filharmoniske orkester og Trondheim jazzorkester, i tillegg til betydelige musikere som nevnte Bates, Lars Danielsson og Lionel Loueke. Flere av platene er spilt inn på det anerkjente plateselskapet ACT.

Til Arendal kommer Norges nye supermusiker med bandet som han spilte inn albumet Happy med. Dette er et band som vil gi de mest garvede musikere hakeslepp og alle andre et stort smil rundt munnen. Det er bare å glede seg og møte opp i jazzklubben torsdag kveld!