Sylvia Jacobsen, daglig leder i Tall Ships Races Arendal, forteller til Agderposten at planleggingen av arrangementet går over i en stadig mer detaljert fase. Samtidig opplever de å få en del spørsmål fra publikum om hvordan Tall Ships Races vil prege byen.

Det gjenstår fremdeles en del planlegging, men Jacobsen, som aller først ønsker å påpeke at alt blir gratis og for alle innbyggere, røper at en del allerede er klart.

Totalt 30 skuter er nå klare for å seile til Arendal, og de jobbes med å få til målgang mellom fyrene i innseilingen til byen.

Sylvia Jacobsen er daglig leder for Tall Ships Races Arendal. Foto: Grete Helgebø

Hun forteller videre at kulturprogrammet også begynner å komme på plass. Det planlegges 3–4 scener hvor både nasjonale og lokale artister skal opptre. I tillegg blir det barneunderholdning, eget ungdomsområde med aktivitet og underholdning og en stor parade.

– Vi har et mål om at befolkningen skal oppleve en annerledes by 3.-6. august. Dette blir den store folkefesten under 300-årsjubileumet, forteller hun.

Dette skal de blant annet få til gjennom 150 frivillige. Allerede er det i underkant av 50 personer som jobber tett med arrangementet, opplyser Jacobsen.

– Det forventes mye folk, og det planlegges sammen med Arendalsuka for å få en perfekt overgang.

Tidligere har arrangørene søkt etter lokale seilere. Målet var 150 ungdommer fra Arendal, og de er snart i mål med dette.

– Vi kommer til å slippe nye detaljer ganske radig fremover, avslutter Jacobsen.