SAMARBEID: Speidere samlet rundt laging av bål. Foto: Juliane Josephsen

Før man drar av gårde på tur er det viktig med forberedelse, det gjelder uansett type tur, og speiderne hadde derfor eget møte om vinterspeiding – hvordan kle seg og hva å ha med seg. Med egne pakkelister og klart ansvar for å ha pakket sitt eget utstyr, møtte alle godt forberedt.

Fredagen kom vi på hytta, speiderne fikk innlosjert seg og ovnene ble fyrt opp, så ble det servert deilige pizzasnurrer før speiderne fant seg godt til rette på rommene sine og roen senket seg selv om vinden ulte rundt hjørnene.

Lørdag våkna hele gjengen til strålende sol samt med bamsemoms og seigmann på senga – kan det bli en bedre start? Speiderne har mange fordypningsmerker som de jobber med i løpet av året, flere av dem var vi innom i løpet av helgen – som å lage havregrøt til frokost for hele gjengen, eller å lage middag etter en lang dag på skitur.

Ja det ble en flott helg med 10 speidere og fire voksne på tur, der lørdagen ble brukt på en god langrennstur i heiene innover bak alpinanlegget. Med en skikkelig stopp underveis der vi fant en fin levegg, der sola varmet, bålet ble fyrt opp og pølsene grillet. Deretter ble det skilek og mye moro før noen tok en ekstra tur og resten dro tilbake på hytta. En sliten gjeng fikk kost seg på hytta, kortstokk og brettspill, mye skravling og middag og deilig kake (laget av speiderne) til dessert. Søndagen rakk deler av gjengen en kortere skitur, mens andre valgte mulighet for aking og lek rundt hytta. Etter varm lunsj ble hytta ryddet på en to tre, før snuta ble satt mot kysten igjen og årets vintertur fikk stempel for å ha vært en vellykket tur.

Det skriver 1. Tvedestrand speidergruppe på Sideblikks nettside.