– Folk i Arendal kan glede seg. Sammen med ArktiskMat tar vi turen helt fra Nordland for å servere det aller beste av det beste innen sjømat, sier kommunikasjons- og markedssjef i Bodø2024, Helge Grønmo i en pressemelding.

200 heldige gjester vil få en helt spesiell opplevelse om bord Christian Radich lørdag 5. august. Det er kokker fra ArktiskMat som nå altså inntar Arendal.

– Arendal er omtrent så langt unna Bodø man kan komme i Norge. Men europeisk kulturhovedstad er et prosjekt for hele landet. Byene har sterke fellestrekk historisk sett. Vi er og har vært helt avhengige av havet rundt oss, og de råvarene havet gir oss.

Skip og båter har vært vår transportmåte i generasjoner. At vi legger et såpass stort arrangement til Arendal og Tall Ships Races er ikke tilfeldig, sier Grønmo.

Også Arktisk Mat gleder seg til å besøke sørlandsbyen i sommer.

FRA HAVET: Det blir sjømat for alle pengene under Tall Ships Races. Foto: Kathrine Sørgard

– Her skal vi skape unike matopplevelser som vil fremheve den arktiske matregion samtidig som vi utforsker sjelen til det stedet vi besøker, sier kokk Katrine Remmen.

Sammen med sine kokkekolleger vil hun grille hvalkjøtt på SS Sørlandet fredag, og dette er åpent for alle. Lørdag har Bodø2024 leid Fullriggeren Christian Radich hvor det blir det en eksklusiv opplevelse for 200 gjester.

Her er prislappen 350 kroner, men da får man også et overdådig måltid med en drikke.

– Vi vil servere en spennende sjømatbuffé. På menyen står det blant annet tangsalat, grillet hval, tørrfisk-kebab, lakseburger og kamskjell.

FISK: Det blir muligheter for å smake på arktiske retter under Tall Ships Races. Foto: Kathrine Sørgard

Gatekunstner dekorerer båt

Bodø2024 kommer til Arendal med mer enn mat. Kulturhovedstadsprosjektet vil også ha et kunstprosjekt utenfor Trefoldighetskirken, hvor en gammel nordlandsbåt dekoreres ut av en gatekunstner.

Prosjektet kurateres av Gøran Moya, en erfaren kunstner som har arbeidet med Kunst i offentlige rom i mange år, både gjennom sitt eget kunstnerskap og gjennom samarbeid med nasjonale og internasjonale kunstnere.

– Det ligger en dybde i dette prosjektet, med mye symbolikk. Nordlandsbåten er en særegen og tradisjonsrik byggteknikk, noe som symboliserer Nordland og tradisjoner. Graffiti er et ganske ungt kunstnerisk uttrykk. Ved at disse møtes kombinerer man det gamle og det nye. Kanskje er det en dypere mening med at alt nytt er bygget på tradisjoner. Man må ikke glemme historien, sier Gøran Moya.