Denne artikkelen er innsendt av Jens Petter Christensen:

Medlemstallet øker og har passert 374. Aktiviteten er igjen på topp etter pandemien. Stemningen var derfor upåklagelig under foreningens 174. generalforsamling og sexa, som ble gjennomført med umiskjennelig stil og presisjon i det unike og velholdte Tyholmen-huset fra 1711.

Et av fjorårets høydepunkter for medlemmene var avdukingen av foreningens nyeste klenodium, den gamle fyrlykta fra «Bonden», som har fått sin hedersplass ved foreningens vakre hus på bryggekanten ved Pollen.

Stor aktivitet

Formann Lars Vidar Moen kunne presentere en fyldig årsberetning som bekreftet at tradisjonene føres videre med torskeaftener, «Åtte glass», Damenes aften og ikke minst foreningens eget kor, med det klingende navn «På gyngende grund».

Drift og vedlikehold av foreningens unike, over 300 år gamle hus, er en evigvarende og omfattende oppgave. Hvert år legges det ned mye arbeid og penger i å holde huset i god stand.

I Arendals jubileumsår vil selvsagt foreningens medlemmer bli involvert i feiringen, men deres eget 175 års jubileum i 2024 skal også forberedes. Det blir naturligvis jubileumsfest og det skal utgis jubileumsbok.

– Et privilegium

Skipsfører Lars Vidar Moen ble på generalforsamlingen gjenvalgt som formann med kraftig akklamasjon. Han går nå løs på sitt 11. år til rors – og er den lengstsittende formann på nesten hundre år!

–      Det er en utfordrende og tidkrevende oppgave, men det er et privilegium å være formann i Arendals Sjømandsforening, sa Moen da han takket for tilliten.

Med seg i styret har Moen skipsfører Kjell Andersen, skipselektriker Leif Pedersen, skipselektriker Ole Chr. Kjenes, maskinsjef Svein Nilsen og stuert Tore Kjell Sparsaas.

Skipsfører Sigmund Frøkedal sa takk for seg etter mange år i styret. Han ble takket for innsats og engasjement av formannen, til kraftig applaus fra medlemmene.

Under middagen, hvor det ble servert ekte sjømannskost med erter, kjøtt og flesk, ble det tradisjonen tro holdt tale for flagget og fedrelandet ved Paul André Kvam, mens Øyvind Wettergreen hyllet æresmedlemmene. Søren Jahn Christensen takket på vegne av æresmedlemmene, før Carl Hiltvedt hyldet foreningen.