Årets tema er energi.

Vitensenteret stiller stand sammen med Morrow og Nito, og her kan man blant annet lære mer om hvordan strøm produseres, prøve å lage en båt som går fremover ved hjelp av strikkmotor, lage en kjedereaksjon, teste en energilov og delta på quiz.

Havforskningsinstituttet lærer oss om hvordan havet beveger seg – Ja; hvor blir det av f.eks. flaskeposter? De lærer oss også hvordan vi kan bruke Havvarsel.no.

Flåttsenteret på Sørlandet sykehus stiller med forskere fra UiA. Her kan du spørre ekspertene om alt du lurer på om flått og flåttbårne sykdommer, få siste nytt om flått-forskning, delta i konkurranser og vinne «flåtte» premier, se flått i mikroskop og ta selfie med flåtten.

Tekna har i samarbeid med forskerlinja ved Arendal videregående skole stand der elevene fra forskerlinja kommer for å demonstrere ulike varianter av energi som man enkelt kan jobbe med, du kan få teste et vannhjul og se hvordan det lager elektrisitet, lage ditt eget fruktbatteri- eller hva med å grille marshmallows på sol-ovn?

Og dette bare for å nevne noe. Vi gleder oss og håper å se deg.

Ps! Dersom det blir mye regn flytter noen av aktivitetene inn på biblioteket.

Beste hilsen Morrow, Vitensenteret Sørlandet, Forskerlinja på Arendal vgs, TEKNA, Universitetet i Agder, Sørlandet sykehus, Havforskningsinstituttet og Arendal bibliotek.