KOSTE SEG: Amalie Evja Dalene, Mohammed Ahmed Bakir, Simen Seljåsen Nygård og Mats Lucas Stø var fornøyd med bursdagskonserten. Foto: Irene Hegge Guttormsen
SELFIE: Artisten El Papi tok selfie med de mange tilhørerne i Sør amfi. Foto: Irene Hegge Guttormsen

– Dette var kjempegøy, strålte flere elever Agderposten møtte etter at El Papi hadde sunget for dem og fått mange med seg på allsang i Sør Amfi fredag

– Kjempegøy, men veldig varmt, var Amalie Evja Dalenes oppsummering.

Etter konserten var det duket for kake, kaffe og festtaler inne i foajeen – den delen av feiringen var forbeholdt ansatte og gjester.

– Det gjør ikke noe, nå kan vi gå tidlig hjem, sa Mohammed Ahmed Bakir, Simen Seljåsen Nygård og Mats Lucas Stø fornøyd.

El Papi har markert seg som en av de raskest voksende artistene i Norge med over 110 millioner streams på litt over to år. Han har det siste året hatt flere låter på topplisten både i Norge og i Sverige, blant annet med låtene Sykepleierinnen, Midsommarnatt og Igjen og Igjen med TIX.

Dette ifølge studierektor Beate Nielsen Dingsøyr.

I HALLEN: Sør amfi er tilknyttet Sam Eyde vgs. og konserten var nede på gulvet der. Foto: Irene Hegge Guttormsen

Historikk

I 1999 bestemte fylkestinget i Aust-Agder at det skulle bygges ny videregående skole i Arendal.

Skolen skulle romme Strømsbu videregående skole og Arendal maritime videregående skole. Disse to skolene ble i 2004 slått sammen til Strømsbu vgs.

Det var flere ulike tomtearealer oppe til vurdering da det skulle bestemmes hvor den nye skolen skulle ligge, og man landet til slutt på Myra i Arendal.

FLAGG: Skolen flagget for jubileet. Foto: Irene Hegge Guttormsen

Der skulle Arendal kommune bygge en stor flerbrukshall, og det ble en utløsende faktor. Arbeidet med selve byggingen startet i 2008, og skolen skulle være klar til skolestart 2012, noe den også ble.

Det var stort engasjement rundt hva den nye skolen skulle hete, og man ble til slutt enige om at den skulle få navn etter ingeniør og industrigründer, Sam Eyde.

Mens byggingen nærmet seg slutten, ble det i fylkestinget februar 2012 besluttet at også Blakstad vgs. skulle bli en del av den nye skolen på Myra i Arendal.

Stolt rektor

Med på feiringen fredag var blant annet fylkesordfører Arne Thomassen.

På talelista under festen sto både han, tidligere fylkesrådmann Arild Eielsen, nåværende utdanningsdirektør Arly Hauge, samt ansattrepresentantene Maria Dalen og Jane Høst.

DANS: Mange danset med i det skiftende lyset. Foto: Irene Hegge Guttormsen

Og rektor Nils Inge Øyna gikk stolt rundt og nøt både konsert og feiringen ellers.

– Folk har stått på til klokken fire i natt for å få alt til, tusen takk til alle som har gjort dette mulig, sa han fra scenen før El Papi kom fram til jublende elever.

Blant de involverte var to elevbedrifter. En fra design og håndverk som har ansvar for dekor og bordpynt på alle bord, en annen fra restaurant og matfag som har ansvar for å rigge bord, servere kaffe og kake

GLAD: Rektor Nils Inge Øyna klar for feiring med gjester og ansatte i vrimlehallen. Foto: Irene Hegge Guttormsen