Barneidretten i Øyestad jakter på gamle brukte ski, for å lage flere kjelker til hoppbakken i Brattåsen, en bakke som kan brukes året rundt. – Dette er en aktivitet ungene elsker, men vi har nå så få kjelker igjen at det ikke er mulig å invitere barneidrettsgruppa på cirka 40 barn til hoppbakken denne høsten. Får vi tak i noen par ski, lager de som jobber på Jobbklar på Nedenes-kjelkene for oss, sier Erik Ose.

Kan være slitte

– Det er fint om skiene er 140–170 centimeter lange. Vi tar imot alle slags ski unntatt treski. De kan være slitte og de kan ha ødelagte bindinger, det går helt fint, sier Ose.

Kjelkene og skiene tilpasses de fem hoppbakkene i Brattåsen mellom Klodeborg og Stoa i Arendal.

Mange barn har opp gjennom årene hatt mye moro med kjelker i de bakkene – også mye takket være Trygve Bringsverd som blant annet har fått tittelen hele Norges ildsjel.

– Brattåsen er et fantastisk aktivitetsområde. Ski har begrenset levetid og vi håper på mange ski så mange barn kan komme dit, sier Ose, som treffes på nummer 958 94 032.

Plass til flere

Hver mandag har Øyestad IF allidrettsgruppe for barn mellom fem og åtte år.

– Vi ville gjerne hatt en gruppe på Asdal også slik vi har hatt før, men trenger da flere folk som kan være med og legge til rette for det, sier Erik Ose.

Tirsdager møtes en gruppe med barn som går på 4.–7. trinn. Mange fra Nedenes og Asdal, men her er også barn fra Rykene, Saltrød og andre steder med.

– Det er veldig god plass til flere. De gjør mye forskjellig – blant annet padling i Nidelva, klatring, offroadsykling og så er de gjerne i Brattåsen.

Ildsjel i 30 år

Ose synes det er veldig givende å drive med disse aktivitetene som han startet med da datteren som sjuåring startet på idrettsskolen i 1991. Siden har han holdt på.

– Jeg vil oppfordre flere foreldre til å bli med. Det å se ungene utfolde seg, se ansiktene deres, se mestring – og gleden ved å bevege seg på ulike måter, ulike steder, er helt enormt. Jeg synes også foreldre er veldig gode samarbeidspartnere – de tar i et tak og de gir mye positive tilbakemeldinger. Jeg får energi av å treffe disse ungene, sier Erik Ose.