Dette ifølge en artikkel journalist Klemmet Hammen skrev i 1949 da han laget en serie om gamle gårder i Aust-Agder. Øyestad historielags hefte har gjengitt artikkelen i sin ferske utgave.

Lerestvedt er gården som Torun Fløistad Rike og Dagfinn Brokka Rike driver – og der også hennes foreldre Astrid og Jon Fløistad bor.

Heftet inneholder mange historier fra nærområdet.

NUMMER 54: Nok en hilsen fra en av Arendals tidligere kommuner. Foto: Irene Hegge Guttormsen

Reidun fra Natvig

Ekstra spesielt denne gang er at en av de trofaste skribentene gikk bort like før heftet kom ut. Hun har også en artikkel på trykk.

Reidun Sollie Hjemdal ble født på Natvig, hvor hun vokste opp – et sted hun var umåtelig glad i. Tittelen på hennes skriverier i heftet er «Bygda jeg engang eide».

Innlegget skulle ifølge Harald Thygesen egentlig vært brukt i fjor, men av en eller annen grunn ble det liggende til i år. Dette skriver han på historielagets gruppe på Facebook.

Andre temaer er matrosen som fikk medalje for edel dåd, et gammelt brev fra en stillehavsøy, medlemstreff på Bomsholmen, mestersmeden Salve Knutsen Koveland, stedsnavn som er oppkalt etter personer, fotballnotisboka til Kjell Oddvar og Lilleelv.

– Send inn

Historielaget forteller om økning i medlemsmassen og ser nå fram til medlemstreff på Lunderød i desember.

Agderposten oppfordrer andre historielag til å sende inn omtaler om sine lokale bøker. Send tekst og to-tre bilder til sideblikk@agderposten.no.