Umbrella Entertainment AS som eies av Hanna Latinovic og Lena Bylund Andersen gikk ved årsskiftet inn med nye mål og visjoner for Sørlandets bransjefestival, heter det i en pressemelding fra de nye eierne.

Selskapet ble startet høsten 2022 med intensjonen om å bemerke seg i musikkbransjen med management, plateselskap, booking og live produksjoner.

Umbrella Entertainment sitt kjøp av Sørveiv var ikke helt tilfeldig. Lena Bylund Andersen (25), startet opp Galaksen festivalen allerede når hun var 22 år gammel. Hun ble raskt rekruttert til MMA som var selskapet som drev Skral Festival. Her var hun frivilligansvarlig. MMA, som inntil nylig eide Sørveiv, hadde ansatt Lena som festivalsjef for Sørveiv før hun til slutt fikk tilbud om å ta over som ny eier.

Et stort hjerte for festival

- Jeg har alltid hatt et stort hjerte for festival, og kommer nok aldri til å slutte å jobbe i dette feltet. Det var derfor helt naturlig å takke ja når tilbudet om å kjøpe Sørveiv kom vår vei, sier Lena Bylund.

Sørveiv har siden starten i 2012 hatt som hovedformål å skape en musikkfaglig plattform og utvekslingsarena for musikkbransjen i Agder-fylkene. Festivalen hadde også bemerket seg internasjonalt, og de nye eierne har et ønske om at Sørveiv fortsetter arbeidet med å sette Kristiansand på kartet for musikkbransjen utenfor landets grenser. I år vil derfor Sørveiv ha både internasjonale artister og foredragsholdere, i tillegg til de lokale aktørene i bransjen.

OGSÅ NY TEKNOLOGI: De nye Sørveiv-eierne Hanna Latinovic og Lena Bylund Andersen vil også fokusere på teknologiutviklingen i musikkbransjen. Foto: Byzakarias

Latinovic og Andersens visjoner for Sørveiv inkluderer også kreativ anvendelse av ny teknologi. Dette kommer til å vises når programpunktene for årets konferanse lanseres.

– Vi ønsker å sette stort fokus på teknologiutviklingen i musikkbransjen, noe som er veldig naturlig ettersom vi også har andre store satsinger innen tech lokalt, sier Lena Bylund Larsen.