På vegne av Munkebusiness og Crawling Chaos har han sendt følgende pressemelding:

Sprø Musikk festival er fortsatt hva det var ment å være, da det ble startet opp av Eydehavn-baserte Crawling Chaos i 1982: Sprø musikk for og av de musikalsk skeive og rare, musikk du garantert ikke hører andre steder, ispedd litt spiselig lyd innimellom for ikke å skremme bort tilhørerne.

Chillout med insekter

Men publikum vet hva de har i vente nå, og de kommer tilbake år etter år, som visse utøvere som for lengst er innlemmet i sprø musikkfamilien. Dette året har vi visstnok 40 årsjubileum, eller var det i fjor? Uansett: Dette er Sprø Musikk, en totalopplevelse med lyd og farger, og med et chillout rom dekorert innen årets tema: Insekter!

Sprø Musikk-komiteen i mange år hatt egen utsmyknings ansvarlig. Signe Line Lundstrøm er kunstneren som står bak dette i det rommet vi kaller for loungen som er i naborommet til konsertscenen.

Kunstneren finner en tematikk hvert år og utsmykker sammen med andre rommet med hjemmelagede fantasiskapninger og andre sprø ideer.

Dette er en kunstinstallasjon som bruker mer, eller mindre hele rommet der man kan trekke seg tilbake litt og treffe gamle og nye kjente.

Årets tema er insekter og vi vil se mange fantasiskapninger finne vei til dette rommet. Signe Line er også den som er kunstneren bak den fargerike plakaten.

Filmskaper Thomas Robsahm er årets DJ og skaper den riktige stemningen for dem som trenger en liten pust innimellom konsert innslagene.

Artistene på scenen

Lord Jagganath – en tidvis trio bestående av medlemmer fra Famlende Forsøk, The Smell Of Incense og The Headcleaners. Ofte med gjesteartister, som i år med Bumble B fra The Smell Of Incense, Brt fra Famlende Forsøk og Sindre Bjerga. Musikken er ofte indisk inspirert, med bruk av tablas og sitar, men ikke alltid. De har bare opptrådt en gang, for ti år siden ved 30 årsjubileet for Sprø Musikk.

Duoen Revosolution fra Oslo med Cato Langnes fra Famlende Forsøk og Simon Dancaster på vokal. De skulle ha opptrådt på Sprø Musikk for sju år siden, men måtte avlyse i siste øyeblikk. I år er de klare. Så vidt vites er dette deres første live opptreden.

Handelstanden kommer også – ingen Sprø Musikk uten denne muntre gjengen, frontet av Brt fra Famlende Forsøk. De er kjent for å parodiere og radbrekke kjente og kjære låter, med norsk tekst. Ingen kan føle seg trygge. I år med gitarist Svein Børre Andreassen fra Gul Tyv.

Pål Asle Pettersen er en lydkunstner fra Stavanger som gjorde en flott konsert på Sprø Musikk 2019. Vanligvis opptrer han aleine, men i år ryktes det at han vil bli forstyrret av gærningene Sindre Bjerge og Håkon Lie mot slutten av settet.

El/Neue: Elektronika, postpønk, cold wave duo fra Oslo. Askild Hagen er en pioner innen den uavhengige kassettrevolusjonen på 80-tallet, gjennom selskapet PIIVV og band som El, pseudonymet Adrian Cox & Hedmarkens sønn. Han deltok på Sprø Musikk i skogen på Eydehavn en gang på 90-tallet. De ga sist ut CD-albumet «Krank» i 2021. Årets opptreden på Sprø Musikk er deres eneste dette året er samtidig slippkonsert for deres nye album «Immer».

Mio: Startet 2019 seks unge musikere fra hele landet, men med base i Oslo og med noe så sjeldent som 50 prosent kvinnelig besetning. Musikken er dynamisk folkrock, men også med elementer av prog og pønk.

Dette altså ifølge en pressemelding.