annonse

I helgen: Arnfinns største utstilling på 30 år

STOR UTSTILLING
STOR UTSTILLING: Arnfinn Strand stiller ut i Risør Kunstpark i sommer. BIldet er tatt ie n annen anledning.

Etter 50 år som keramiker skal Arnfinn Strand ha sin største utstilling på 30 år i Risør kunstpark.

Frank Johannessen

I helgen åpner sommerens to utstillinger i Risør kunstpark. Arnfinn Strand har verksted i kulturparken og er mannen som startet opp Acanthus i 1991. Nå dykker han for fullt ned i virket som utøvende kunsthåndverker, etter at det har ligget brakk siden Acanthus startet.

Det handler om å skape noe uten en fast plan i forkant. Men heller se an landskapet mens kunstverket skrider frem.

I denne utstillingen har Strand to hovedlinjer; en hvor han har jobbet tradisjonelt med å dreie opp fat i steingodsleire som deretter er dekorert med porselensbegitning. Den andre «linjen» består av arbeider som delvis er modellerte, kjevlet og bygget sammen, i stor grad handler det om form som er dekorert med plastiske ornamenter kombinert med farger fra klorider og oksider.

Dina Hald stiller ut emaljesmykker i tre deler, hvor den ene serien har utgangspunkt i elvedeltaer, en serie består av bølgende former og en tredje er en serie med sjøstjerner.

frjo@agderposten.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse