Siri Pettersen får prisen av fylkeskultursjef Hege Solli i Arendal.
Siri Pettersen får prisen av fylkeskultursjef Hege Solli i Arendal. Foto: Anne Gro Ballestad

Hun vant litteraturprisen med fantasy

Siri Pettersen mottok i dag Sørlandets litteraturpris for et avsluttende bindet i fantasytrilogien Ravneringene. Faglitteraturprisen gikk til Lindgren-biografene Agnes-Margrethe Bjorvand og Lisa Aisato.

Siri Pettersen fra Søgne ble i dag tildelt Sørlandets litteraturpris for skjønnlitteratur. 

Prisen fikk hun for siste del av romantrilogien om  Ravneringene. 

– Når jeg blir pensjonist, vil jeg sitte og glede meg over den gangen jeg slo Knausgård, sa prisvinneren – til et humrende Arendal bibliotek.

Hun røpet også at hennes personlige stemme ville gått til Terje Dragseth. 

Ble dømt nord og ned

Agnes-Margrethe Bjorvand, her med prisutdeler og fylkesmann Stein A. Ytterdal, vant sammen med illustratør Lisa Aisato prisen for faglitteratur. Sistnevnte hadde ikke muligheten til å være til stede.
Agnes-Margrethe Bjorvand, her med prisutdeler og fylkesmann Stein A. Ytterdal, vant sammen med illustratør Lisa Aisato prisen for faglitteratur. Sistnevnte hadde ikke muligheten til å være til stede. Foto: Anne Gro Ballestad

TilVGhar Pettersen tidligere fortalt hvordan hun fikk høre at romanprosjektet var dømt til å mislykkes allerede fra bok 1. 

– Det var en murstein på 600 sider, det var snakk om norsk fantasy, den skulle utgis som ungdomsbok, og det var en debutantbok, sa den bestselgende forfatteren før jul. 

Da hadde hun skrevet under på en filmkontrakt for alle tre bøker. 

Siste bok, Evna – den samme som Pettersen lørdag fikk Sørlandets litteraturpris for – ble nominert til Bokhandlerprisen i samme uke som den kom ut. 

Vant med Astrid Lindgren

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Agnes-Margrethe Bjorvand og Lisa Aisato vant faglitteratur-prisen for bildebok-biografien om Astrid Lindgren. 

Også Bjorvand er fra Søgne – Vest-Agder-kommunen tok dermed en solid prisjafs under tildelingen i Arendal bibliotek. 

Agnes-Margrethe Bjorvand er til daglig universitetslektor på UiA.

Lindgren-biografien hennes, rettet mot barn, fikk nærmest unison kritiker-ros da den kom ut. 

Under tildelingen lørdag sa hun at hun håpet barn vil ha glede av boka i mange år fremover – og at innholdet vil gjøre Astrid Lindgrens liv og forfatterskap mer tilgjengelig. 

Derfor pris

Sørlandets litteraturpris er innstiftet og finansiert av bokhandlerne og bibliotekene i Agder. Prisene er på 15.000 kroner og et kunstverk.

Målsettingen for Sørlandets litteraturpris er å stimulere til leselyst, øke oppmerksomheten om litteratur og hjelpe frem nye og gryende forfatterskap på Sørlandet.

Juryen har bestått av: John Terje Ruenes, leder (Vennesla Libris), Torbjørn Hodne (Cand.polit., Mandal), Mari Nymoen Nilsen (litteraturviter NTNU, kritiker, Risør), Magnus Thynes Jensen (UiA, Kristiansand) og Toril Kopperud (bibliotekar, Farsund).'

Få med deg  Lars Andreas Haugs unike tuba-fanfare for prisvinnerne:

Artikkelen fortsetter under annonsen.