TIL CANAL STREET: Herborg Kråkevik spiller Kirkegårdskonserten under sommerens Canal Street. Foto: Pressefoto

Hun spiller Kirkegårds-konserten til sommeren

«Særegen» og «spesiell», slik karakteriserer Canal Street årets artist til Kirkegårdskonserten

– Vi har håndplukket en fantastisk og særegent spesiell artist til Kirkegårdskonserten! Kan du tenke deg noen som kunne passe bedre? Kari Bremnes i fjor, Herborg Kråkevik i år. Mmm dette blir så spennende, utsøkt og ganske unikt, skriver Canal Street i en pressemelding.

– Gleder oss

Herborg Kråkevik er nemlig trekkplasteret under den tradisjonsrike kirkegårdskonserten på Canal Street den 22. juli til sommeren.

– Vi gleder oss virkelig til å oppleve denne særpregede og fantastiske artisten og kunstneren på Canal Street, heter det i pressemeldingen.

Kråkevik har høstet stor anerkjennelse for både musikk og skuespill. Hun står bak en rekke oppsettinger som har blitt store kritiker- og publikumssuksesser.

– I 1995 høstet hun stor anerkjennelse for sin selvkomponerte forestilling «Haugtussa» basert på Arne Garborgs diktsyklus. Et prosjekt som også resulterte i albumet «Mi Haugtussa» og turné. Året etter ble hun hentet til Den Nationale Scene i Bergen der hun fikk sitt definitive gjennombrudd som skuespiller i rollen som Eliza Doolittle i «My Fair Lady». En presentasjon som gav berettiget bakoversveis hos både publikum og kritikere, foruten å sørge for rekordbesøk for teateret, heter det i pressemeldingen.

Plateartist

Kråkeviks album «Herborgs Verden» fra 1998 solgte til platina (over 50.000 eksemplarer) og ble Spellemannprisnominert.

Hun har også gitt ut flere kritikerroste plater i årene etter, samt deltatt på utallige teater- og kabaretoppsetninger.

– Albumet «Jul i Stova» utgitt høst 2012, solgte 75.000 eksemplarer. I det hele tatt er Herborg en virkelig stor plateartist, med et svært stort platesalg, skriver festivalen.

Hun står på scenen på Arendal kirkegård onsdag 22. juli klokka 21.30.