annonse

Hun får varme opp for tenåringsidolene: – Veldig stas

SAMME SCENE
SAMME SCENE: Lisa Børud (22) skal varme opp for tvillingidolene Marcus & Martinus i Kristiansand førstkommende lørdag. (Foto: NRK/NTB Scanpix)
POPULÆRE
POPULÆRE: Det er ingen tvil om at tvillingene Marcus & Martinus er idoler for mange. Her under en konsert i Oslo Spektrum i februar. (Foto: NTB scanpix)
VARMER OPP
VARMER OPP: Lisa Børud (22) fra Fevik synes det er veldig stas å få varme opp for tenåringsstjernene. (Foto: Julia Marie Naglestad, NRK)
Lisa Børud

Før popidolene Marcus og Martinus går på scenen i Kristiansand lørdag, skal Lisa Børud varme opp publikum.

Silje Bratland Roksvåg

Tvillingene og barnestjernene Marcus & Martinus – som for øvrig nå er blitt 16 år og tenåringsidoler – har lagt ut på sin første Europa-turné noensinne, Moments Tour.

Førstkommende lørdag går de på scenen på Odderøya i Kristiansand – det eneste stoppestedet mellom Bergen og Halden på turneen. Her ventes 7.000 publikummere, blant dem trolig en høy andel unge fans.

Men før de to tenåringsidolene går på scenen, skal publikum varmes opp. Tidligere barnestjerne og Stjernekamp-deltaker Lisa Børud (22), sist aktuell da hun opptrådte i den internasjonale eurovision-finalen sammen med Alexander Rybak, har fått æren.

– Veldig stas

For to uker siden fikk Børud forespørselen om hun kunne tenke seg å varme opp publikum. Det takket hun naturlig nok ja til.

– Jeg har hatt kjempedilla på mange av sangene deres. Jeg er fan av musikken og synes de er dyktige, sier Børud, som ikke vil karakterisere seg selv om en typisk skrikende fan – slik mange i fanskaren er kjent for.

Men at det blir moro å stå på samme scene som duoen, er hun ikke i tvil om.

– Det er veldig stas. Jeg tror nok publikum er ganske giret fra før og utålmodige etter få gutta på scenen, men jeg håper jo de koser seg når jeg også opptrer, ler Børud.

I løpet av de 20 minuttene hun er tildelt på scenen, vil publikum få høre alt fra Stjernekamp-sanger til pop og noen av hennes egne låter.

Sikkerhet i høysete

Konsertarrangør Jan K. Transeth gleder seg til konserten på Odderøya og er svært fornøyd med oppdraget.

– Det er et veldig morsomt oppdrag å ta. Det er jo popstjernekaliber over dem, med hylende jenter og gutter. Vi som arrangør er jo vant til å lage konsertert for de i alderen 18 pluss, så dette er en ny erfaring for oss også, sier han.

Blant annet må det tas helt andre hensyn til sikkerheten, da det unge publikummet ikke er like konsertvante som den eldre garde.

– Vi har gått mange runder med sikkerhetssjefen og sørger for at alle er klar over hva vi skal ta imot. Det er litt andre type utfordringer, men veldig morsomt, sier Transeth.

Håper å få møte dem

Lisa Børud har møtt både tvillingenes lillesøster og foreldre, men aldri tenåringsidolene selv. Det håper hun at hun får anledning til på lørdag.

– Det hadde vært hyggelig å få hilst på dem, sier Fevik-jenta.

Børud går på scenen klokken 18, før Marcus & Martinus gjør sin entré klokken 19.

I november og desember skal Børud så ut på den store juleturneen «Stille natt hellige natt» sammen med Rune Larsen, Maria Haukaas Mittet, Alexander Rybak og Tor Endresen.

ssbr@agderposten.no

annonse

annonse