annonse

Henger i kroker for ny bok

BLODIG
BLODIG: Det blir blodig, og der ser veldig vondt ut. Men smertene gir seg raskt, og sårene er mindre enn hva du får av et skrubbsår. Dessuten er hygienen høy for å hindre infeksjoner, forsikrer Heidi Sævareid. (Foto: Helene Fjell)
Body suspension

Hun må kjenne miljøet hun skriver om, forfatteren Heidi Sævareid fra Lillesand. Se video av den blodige og skremmende opplevelsen da hun gikk inn i suspensionmiljøet. Men nå er hun hekta.

Tore Ellingsen

I fjor debuterte hun med en ungdomsroman som å bryte ut av et kristent miljø.

I år er miljøet helt annerledes, men det dreier seg fortsatt om å bryte grenser. Denne gangen smertegrenser.

Se på bildene der forfatteren henger i kroker tredd inn i huden. Det heter body suspension og Oslo har et ganske stort miljø.

– Dette ser bare forferdelig vondt og veldig ekkelt ut. Er det virkelig nødvendig å gjøre slikt for å kunne skrive bok?

– For meg er nødvendig å kjenne miljøene og stedene jeg skriver om. Men nysgjerrigheten kom først da jeg leste en artikkel om dette, og deretter kom tanken om bruke miljøet til en bok. Da jeg oppsøkte det første gangen, hadde jeg ventet meg noe helt annet. Stemningen var så rolig og det var ikke skummelt i det hele tatt. Jeg snur meg vekk når jeg ser blod og er ikke tøff. Men jeg ville utfordre meg selv maksimalt og forsøkte, forteller hun.

Ja, det er vondt

Om du lurer på det; ja det er vondt når kroken tres gjennom huden, forsikrer hun. Men:

– Så slår endorfinene inn. Da havner smerten i bakgrunnen. Men det var skummelt å gi slipp på gulvet første gang. Noen liker å henge høyt, andre synes det er godt å svinge frem og tilbake. Nå har jeg forsøkt tre ganger, og den siste søndagen i hver måned er det suspension på Blitzhuset. Dette vil jeg fortsette med, forsikrer hun.

Om du lurer på det; ja det er vondt når kroken tres gjennom huden

Sårene er ikke verre enn at plasteret kan tas av etter få timer, og det svært strenge krav til hygiene. Det er minimal infeksjonsfare, forsikrer hun.

Det er altså i suspensionmiljøet handlingen i Slipp Hold utspiller seg, og boken er bergegner for eldre ungdom og unge voksne.

Har mange ideer

– Jeg er opptatt av subkulturer, og har mange ideer, det er bare å få tid til å skrive. For meg var den første boken vanskelig, jeg brukte seks år og visste ikke om noen vill gi eden ut. Andreboken gikk på åtte måneder, forteller hun.

Men hva den neste boken handler om vil hun ikke røpe, men hun må sense og føle fysisk miljøene hun skriver om, så det kan fortsatt bli utfordringer for Lillesandskvinnen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse

annonse