BIDRO TIL VALGET: Simen Rem og Hans-Erik Dyvik Husbys samarbeid bidro blant annet til Rems valg om å søke seg til Kriminalomsorgen. Foto: Privat

– Hans Erik satte mange spor i livet mitt

Musiker Simen Munthe-Kaas Rem fra Arendal minnes sin gode venn Hans-Erik Dyvik Husby som en viktig bidragsyter til valgene han selv endte opp med å ta. Noen guttedrømmer ble også oppfylt sammen med den nå avdøde artisten.

Fredag kom den triste beskjeden om at Hans-Erik Dyvik Husby, også kjent som Hank von Helvete, var død. Han ble 49 år gammel.

Simen Munthe-Kaas Rem, sønn av forfatter Håvard Rem fra Arendal, jobbet nært med den folkekjære artisten i mange år. Første gang han møtte det som skulle ende med å bli en god og nær venn, var i 2011 da han var 22 år gammel. Da jobbet faren med å skrive Husbys biografi, og Husby tilbrakte mye tid hjemme hos familien Rem.

TURNERTE: Simen Rem og Hans-Erik Dyvik Husby på en av mange scener sammen. Foto: Privat

Biografien munnet naturligvis ut i boklansering og turné, der både Simen og pappa Håvard var med. Deretter gikk det slag i slag med turneer og prosjekter. I 2013 og 2014 spilte Simen Rem og Hans-Erik Dyvik Husby i flere fengsler rundt om i Norge. Det skulle vise seg å bli en viktig faktor i Simen Rems eget karrierevalg. Han endte nemlig opp som fritidsleder i fengselet selv.

– Hans-Erik har satt en del spor i livet mitt. Det har blitt mye tid til mimring de siste dagene, sier Simen Rem.

Snek seg inn på konsert

Den aller første gangen han så Hank von Helvete live på scenen, gikk Simen på ungdomsskolen. Da spilte Turboneger på Notodden, og det var 18 års aldersgrense på konserten. Dermed snek en ivrig ungdom seg inn på området.

– Turboneger var de kuleste av de kule. Om noen den gang hadde sagt til meg at jeg noen år senere skulle være på europaturné med ham, så hadde jeg aldri trodd dem. Det var en guttedrøm som gikk i oppfyllelse, sier Simen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

VERDEN RUNDT: Simen Rem og Hans-Erik Dyvik Husby reiste både Europa og USA rundt sammen. Foto: Privat

For turneene sendte dem både innenlands sammen, men også gjennom Europa og til USA.

Det siste Rem rakk å gjøre med Hans-Erik Dyvik Husby, var å spille i en begravelse i januar. Siden den gang holdt de to artistene på med hver sine prosjekter.

BREDDE: Simen Rem og Hans-Erik Dyvik Husby spilte alt fra viser til pønkrock sammen. Foto: Privat

Bredde

Simen Rem beskriver en nær venn som var snill, god og kunnskapsrik. Samtidig hadde Husby en solid galgenhumor og evnen til å se ting i et annet perspektiv, skildrer han. Spennet i trekkene gjenspeilet seg også i musikken, mener Rem.

Bredden fra visesang og musikal til pønkrocken.

– I løpet av alle årene på bilturer og timer på veien er nok dette noe av det jeg sitter mest igjen med. Bredden hans og det å bli kjent med ham utover rockeren jeg så i 10. klasse på konserten.

Beskjeden om vennens dødsfall fikk Simen Rem flere timer før det ble offentlig kjent. Nå bruker han tiden på å minnes alle de fine stundene. Begravelsen skal han naturligvis delta i, enten som deltakende musiker om han blir bedt om det, eller som etterlatt venn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

NÆRE VENNER: Simen Rem og Hans-Erik Dyvik Husby var nære venner. Foto: Privat
AMERIKAFARERE: Simen Rem og Hans-Erik Dyvik Husby dro blant annet til USA sammen. Foto: Privat
ROCKEVENNER: Simen Rem og Hans-Erik Dyvik Husby. Foto: Privat
MANGE BILTURER: På veien ble Simen Rem og Hans-Erik Dyvik Husby godt kjent. Foto: Privat
STORE FORSAMLINGER: Turneene trakk mange fans. Foto: Privat