Gym og lesing via nettet

Alle skolebarn kan nå få både gym og fortelling via den kulturelle nett-skolesekken.

– Når det ordinære tilbudet i Den kulturelle skolesekken (DKS) måtte avlyses, har mange kreative hoder begynt å tenke rundt og få på plass alternative tilbud.

POLLUS: Karin Moe Hennie flyr over trampolina. Foto: Studio LL

Det sier Anne Tone Hageland, avdelingsleder for Kultur, idrett og frivillighet i Agder fylkeskommune, via en pressemelding.

KULTUR: Anne Tone Hageland, avdelingsleder for Kultur, idrett og frivillighet i Agder fylkeskommune Foto: Julia Marie Naglestad

Avlyste besøk

Agder fylkeskommunen har avlyst alle ordinære tilbud i Den kulturelle skolesekken (DKS) i grunnskoler og videregående skoler, foreløpig ut april.

– Nå lager vi et alternativt opplegg til bruk for små- og mellomtrinnet i grunnskolen. I stedet for et besøk i gymsalen, kan elevene få en pustepause i skolehverdagen på nettet.

To forestillinger

Danser og forfatter Karin Moe Hennie framfører to forestillinger basert på bøkene sine «Dingle som en kringle! og »Pollus – den lille pollenplagen«, som nå skal formidles digitalt til alle grunnskoler i Agder fram til sommerferien.

– Forestillingene formidles både gjennom fortelling, rim og regler, dans og aktiviteter der alle kan delta, forklarer Hageland.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

TEATER: Karin Moe Hennie og skjelettet Åsmund. Foto: Jorunn Moi Reinhardtsen

Skjelett danser ballett

– Mange barna sitter mye foran pc. Da gir forestillinga «Dingle som ei kringle» også en mulighet for aktivitet. Forestillinga blir nesten som en liten kroppsøvingsøkt, som er enkel og som kan gjøres på rommet alene, eller i stua sammen med resten av familien, sier hun og fortsetter:

– Dessuten er det mye læring i denne forestillinga som handler om kroppen.

– Også skjelettet Åsmund er med, og det er alltid en suksess når han skal prøve seg på ballett.

DANS: Karin Moe Hennie og Åsmund prøver seg på ballett. Foto: Jorunn Moi Reinhardtsen

Et pollenkorn

«Pollus – den lille pollenplagen« passer nå i starten av pollensesongen. I denne miniforestillinga følger vi et pollenkorn gjennom pollensesongen.

Boka leses, barna aktiviseres, og de lærer forhåpentligvis noe nytt om pollen og pollenallergi.

– De vil også få tips, som de kanskje kan dele med resten av familien rundt middagsbordet etter at de har sett forestillinga, sier Hageland.

Artikkelen fortsetter under annonsen.