Utestedene i Pollen samarbeider med festivalsjef Mats Aronsen om å skape folkefest lørdag 30. juli. F.v. Jonas Søndergaard, Aronsen, Gunnar Kalleberg, Sigmund Rose og Marianne Kalleberg gleder seg til artistene de holder bilder av skal opptre på flytescenen bak dem.
Utestedene i Pollen samarbeider med festivalsjef Mats Aronsen om å skape folkefest lørdag 30. juli. F.v. Jonas Søndergaard, Aronsen, Gunnar Kalleberg, Sigmund Rose og Marianne Kalleberg gleder seg til artistene de holder bilder av skal opptre på flytescenen bak dem.

– Gjør deg klar for Pollenkonserten

Politikerne og politimesteren har sagt «ja»: Denne gjengen får omskape hele Pollen til ett felles festivalområde under Canal Streets siste dag, med flytescene, fastscene, mange spise- og skjenkesteder og artister som passer hele familien.

– Jeg har alltid hatt lyst til å gjøre noe ordentlig stort og kult her, og nå får vi det til; i jubileumsåret, sier Mats Aronsen og gliser fornøyd.

Med seg på laget til å skape et fyrverkeri av en avslutning på festivalen, har han hele kobbelet av serveringssteder i Pollen.

Torsdag kveld ga endelig formannskapet grønt lys til å lage 

– Alle uten om én var positive, så vi vil rette en stor takk til kommunen og politikerne. Vi har også hatt møte med politistasjonssjef Jan Sverre Krogstad og Havnevesenet. Begge er kjempepositive, til tross for at det jo fører med seg en del styr å skape en slik kveld, sier Aronsen.

For havnebassenget må sperres og alt av gjerder og annen infrastruktur som trengs må flyttes fra hovedscenen på Sam Eydes plass etter siste konsert der fredag kveld. I løpet av natta settes det opp rundt Pollen.

Lav terskel og lav pris

Aronsen sier at deres felles ambisjon er å gi publikum en stor opplevelse og å virkelig fylle Pollen med mennesker og musikk.

– Gjerne 3–4000 mennesker, derfor har vi satt en lav pris på familiebilletten. 570 kroner for to voksne og inntil tre barn håper vi gjør at terskelen for å komme og kose seg her den siste festivalkvelden er lav, sier festivalsjef Aronsen.

Det blir skjenkebånd for de som er gamle nok til å kjøpe øl og vin, og både frivillige og proffe vakter.

«Utenlands»

Lørdag 30. juli klokken 17 braker det løs.

Da skal du kunne «tasse rundt omkring i Pollen med en øl eller brus i hånda, eller spise middag på uteserveringene og kose deg med musikk og festivalstemning», beskriver Aronsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Nesten en følelse av å være utenlands, fleiper Gunnar Kalleberg, som driver Madam Reiersen sammen med kona.

– Dette blir historisk. Vi har i mange år ønsket å være med på en slik dugnad for å skape noe helt spesielt under Canal Street og har tro på at samarbeidet gjør oss alle bedre, skyter Marianne Kalleberg inn.

Gleder seg gjør også Sigmund Rose (Castelle, Sportsbaren, Annen Etasje):

– Fantastisk mye. Jeg gleder meg til stemningen det blir i Pollen denne kvelden, sier Rose.

På spørsmål om hvilken av artistene han ser mest fram til, svarer Rose: Sondre Justad.

Nordlendingen slo for alvor igjennom i 2014 med singelen «Nu har du mæ» og fulgte sterkt opp med «Det e over» og «Riv i Hjertet».

– Han er kanskje den artisten jeg har sett med det beste live-showet, sier Aronsen.

Og det sier ikke lite.

Ellers vil mange glede seg tilAstrid S, eller Astrid Smeplass, som hun egentlig heter.

– 19-åringen er det nærmeste vi kommer en popkomet nå, sier Aronsen, og trekker fram at artisten som ble kjent gjennom Idol, det siste året også fått internasjonal oppmerksomhet og har blant annet samarbeidet med Avicii.

I tillegg kommer rap-duoen Jaa9 & OnklP tilbake, og allsangfaktoren blir garantert høy når de drar sin «Styggen På Ryggen».

Duoen , med Helene Svaland fra Arendal og Jim Bergsted betegnes som en ny og spennende popgruppe med høy kvalitet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

–I tillegg til disse fem artistene, blir det en del DJ-er som skal spille mellom artistene, forteller Aronsen, som også har noen jokere i ermet.

Lover «spektakulære ting»

– Pollen og havnebassenget gir jo muligheter for overraskelser både fra lufta, på vannet og under vann ... Vi jobber med noen ganske spektakulære ting, faktisk, men jeg kan ikke røpe mer konkret ennå.

– Festivalen feirer 20-årsjubileum i år, med overskudd i regnskapet. Hvorfor tok det så mange år å samle utelivet i byen til dette fellesprosjektet?

– Vi har gjort forsøk tidligere, i mindre skala, men Canal Street er en festival som har gått gradene og tatt ett og ett steg. Nå er vi klare, sier Aronsen.