LEPROUS: Tor Oddmund Suhrke, Einar Solberg, Robin Ognedal, Baard Kolstad og Simen Daniel Børven utgjør ifølge Wikipedia Notodden-bandet som ble stiftet i 2001. Foto: Innsendt bilde

Fortsetter 40-årsfeiringen med verdenskjent band

Onkelen til bandets trommeslager er kjent for dem som har tatt lappen hos Terkelsen trafikkskole, og en av bandets grunnleggerne har foreldre i Arendal.

Denne artikkelen er innsendt og publisert av Arendal rockklubb på sideblikk.agderposten.no

Arendal rockklubb ser fram til sin største signering på 13 år når det verdenskjente prog-metalbandet Leprous står på scenen i Arendal lørdag.

Klubben fyller 40 år i år og er landets eldste idealistisk drevne rockklubb med kontinuerlig drift.

Utsolgt verden over

I en sjanger der det er vanskelig å skille seg ut, har Leprous inntatt en tydelig posisjon. Bandet er kjent for sin stemningsfulle blanding av polyrytmiske spor, melankolske atmosfærer, melodisk vokal og stikkende tekster. Ikke minst står de for et energisk scene- og liveshow.

Kalenderen deres inneholder utsolgte konserter verden over – dette er et av Norges største og mest aktuelle progband.

Litt lokalkulør sniker de også med seg: Bandets velrenommerte trommeslager Baard Hvesser Kollstads onkel er nok kjent for de som har tatt lappen hos Terkelsen Trafikkskole, og en av bandets grunnleggerne, Tor Oddmund Suhrke, har foreldre sine bosatt i Arendal.

Vorbid med ny plate

Som oppvarming blir det også lokalt, når arendalsbandet Vorbid entrer scenen. Det tidligere rene thrashmetal-bandet har de senere årene hatt en dreining mot progrocken, og kombinerer kompromissløs metall med progrockens mange skeive takter og kaotiske, men melodiske komposisjoner. Vorbid består i 2021 av Michael Briggs, Daniel Emanuelsen og Marcus Gullovsen.

De har også fått med seg gjestebassist for dette giget.

I 2017 ble bandet plukket opp av Indie Recordings, og våren 2018 slapp de debutalbumet Mind. Det ble av Asbjørn Slettemark plukket ut som et av fem norske metalalbum som har gjort 2018 bedre.

I år har gutta brukt tid på å skrive ferdig en ny plate med planlagt slipp i første halvdel av 2022. Som en liten bonus denne kvelden, vil Vorbid spille hele denne nye plata fra A til Å.

Mer feiring

Selv i koronatider har det vært mulig med markering av jubileet.

Tidligere i sommer arrangerte klubben sin årlige School’s out-minifestival med seks band på plakaten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sammen med Rockebandet Ændal arrangerte de også en lørdag med tre Boy Leslie-seilaser med konsert om bord – tur-retur Merdø, selvsagt – alle som kjenner bandets tekster vil nikke megetsigende til det!