annonse

– Første vikingmarked på tusen år

Helt LIK
Helt LIK: – Dette er en eksakt kopi fra de teltene som man har funnet ved Gokstadskipet, forteller Onni Ratikainen fra Hodnuholt Vikinglag i Stokke i Vestfold. (Foto: )
PIL OG BUE
PIL OG BUE: For de barskeste mannfolkene var det mer spenning å hente i pil og bueskyting enn i salg av varer på vikingmarkedet. (Foto: )
TREPRODUKTER
TREPRODUKTER: – Her selger vi det meste av treprodukter lik de som ble laget under vikingtiden, forteller Onni Ratikainen som har bod sammen med Aino Ratikainen (t.v.) og Hayet Kalrouti. (Foto: )
SALGSVARER
SALGSVARER: Det var mulig å kjøpe forskjellige produkter som ble solgt i vikingtiden. (Foto: )
VIKINGHJELM
VIKINGHJELM: I løpet av helgen var det mulig å oppleve ekte vikingslag på nært hold. (Foto: )
FLOTT SAMARBEID
FLOTT SAMARBEID: – Vi er veldig glade for å ha Vikinglaget og vikingmessen her på Næs Jernverk, forteller Knut Aall (t.v.) som her står sammen med Astrid Merleseth, Rita Messel, Jan Helge Yannis Messel og Anne Killingmo. (Foto: )
AUTENTISK
AUTENTISK: Gerd Bakke fra Agder Vikinglag viser frem vikingteltet sitt. – Det er en del skinn her, noe som vikingene brukte mye, forteller hun. (Foto: )
FØRSTE GANG
FØRSTE GANG: – Dette er første gang på kanskje tusen år at det blir arrangert et vikingtreff her på området, forteller Jan Helge Yannis Messel. (Foto: )
SNORØKSING
SNORØKSING: Knut Aall og Anne Killingmo fikk æren av å erklære vikingmessen for åpnet, noe de begge har jobbet godt for å få til. (Foto: )

+ – Vi må tilbake til tusentallet for å finne noe lignende her, forteller Jan Helge Yannis Messel i Agder Vikinglag om vikingmarkedet på Næs Jernverk i pinsen.

  • Tobias Bjerkholt Svensson

eller lag digital bruker for å lese videre. Er du ikke abonnent kan du få tilgang under.

Hei, ! Velkommen tilbake. For å lese resten av saken kan du benytte deg av et av tilbudene nedenfor:

Informasjon: Som abonnent kan du være logget inn inntil 5 steder samtidig. Du har nå logget inn over 5 steder, og er derfor automatisk blitt logget ut. eller få mer informasjon her


Hei! Du må ha et aktivt abonnement for å lese videre. Kjøp digital tilgang her

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse