SYNGER: Kim Rysstad holdt kvedekonsert fra stua si i 50 minutter sist lørdag. Mandag kveld opptrer han sammen med Tord Gustavsen med nettkonsert fra Sentralen i Oslo. Foto: Privat

Følg Kim Rysstad-Tord Gustavsen-konsert her

– Jeg håper folk finner roen i en positiv time med oss, sier Kim Rysstad som inviterer til gratis konsert i kveld sammen med Tord Gustavsen. Opplev den her fra klokka 20.

Det populære konsertlokalet Sentralen i Oslo (gamle Christiania Sparebank) har avlyst alle arrangementer til over påske for å være med på den nasjonale dugnaden i kampen mot koronaviruset.

Men mandag kveld åpnes dørene, i hvert fall digitalt, når publikum kan få en times konsert fra den staselige Marmorsalen.

– Jeg tror det blir veldig fint, og jeg håper jo at folk kan finne litt roen og rett og slett bare koble ut litt. Det er sikkert mange som stresser med at det er så stille og kjedelig og mange negative nyheter nå, så jeg håper at folk kan finne en positiv time og oppleve dette sammen med oss, sier Kim Rysstad til Agderposten en drøy time før konsertstart.

– Og det er jo kult at går an, når det er som det er, å gi folk en kulturopplevelse på denne måten, legger han til.

Sier alltid «ja!»

– Vi skal være de to obligatoriske meterne fra hverandre, forteller Rysstad, som har tatt turen fra hjemmet sitt på Hedmarken og inn til hovedstaden for å spille på Sentralen mandag kveld.

De to artistene spilte sammen i pinsen i fjor, men da med flere musikere på scenen. Dette blir første duokonsert, forteller Rysstad, som lover en time med i hovedsak salmer og religiøst materiale «i en litt jazza, gospelaktig versjon».

– Jeg er stor fan av Tord, så når han spør, sier jeg alltid «ja», forteller Rysstad.

STASELIG: Her fra Marmorsalen i Sentralen i Oslo vil Kim Rysstad og Tord Gustavsen spille live mandag 23. mars klokka 20. Foto: Centralen

Koronerulling for humøret

Tord Gustavsen er en norsk jazzpianist som med sin særegne stil har høstet gode anmeldelser verden over og ofte blir beskrevet som både lyrisk og subtilt funky.

Han har gitt ut åtte album, og er den første i Norge som har toppet VG-lista med en instrumental jazzplate – det skjedde i 2005 med plata The Ground av Tord Gustavsen trio. Denne platen gikk også inn på topp 10-listen til det amerikanske Billboard Top Jazz Album.

PIANIST: Tord Gustavsen er en anerkjent jazzpianist i inn- og utland. Foto: tordg.no

Konsertarrangør er Christer Falch, som byr oss artister i en serie han underfundig har kalt Koronerulling – et ordspill på kronerulling. De som ønsker det, kan gi et bidrag til artistene via nettsiden spleis.no.

Falch hyret Gustavsen til kveldens konsert, og pianisten ringte setesdølen.

– Et unikt samarbeid og spennende møte mellom folkemusikk og jazz laget for nettopp denne anledningen, skriver arrangøren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Kjære venner – i disse merkelige tidene er det en stor glede å ønske velkommen til streamet duo-konsert med Kim Rysstad og meg selv fra Sentralen,» skriver den anerkjente jazzpianisten Tord Gustavsen på Sentralens facebookside, der konserten også blir strømmet live fra klokka 20.

Dette er Kim Rysstad

Kim Rysstad er en norsk vokalist og kveder fra Setesdal, som det norske publikum har blitt kjent med gjennom blant annet Stjernekamp på NRK høsten 2019.

Kim Rysstad startet på studier innen klassisk sang, men beveget seg etter hvert over i kveding og folkemusikk som hans hjemfylke er så kjent for.

Som vokalist er han ikke redd for å jobbe på tvers av sjangere og henter inspirasjon fra country og bluegrass og popmusikk. Kim Rysstad har gitt ut fire album og gjort innspillinger med store orkestre som KORK og London Philharmonic Orchestra.

Kilde:

Les også
Kim Rysstad rørt over konsert-respons

Her kan du få en smakebit av Tord Gustavsen fra en konsert på BBC: