FÅR STOR STØTTE: Munkehaugen kultursenter opplever massiv støtte fra flere hundre givere som vil opprettholde driften her. Foto: Irene Hegge Guttormsen

Flere hundre støtter kultursenteret

Målet var 50.000 kroner. Mer enn 125.000 kroner er hittil samlet inn for å etablere ny drift av Munkehaugen kultursenter.

– Det her er helt ellevilt. Jeg hadde ikke turt å tro noe slikt da vi startet innsamlingen. Det er så massiv støtte blant folk at det betyr at 30 år med Munkehaugen trolig bare fortsetter, sier Ole Johan Lillegaard i Munkebusiness.

Fredag opprettet han en Spleis for å samle inn penger til oppstarten av den nye driften av Munkehaugen Kultursenter og innsamlingen tok raskt av.

Manglet 250.000

Det har manglet rundt 250.000 kroner for å kunne drive senteret det første året, etter at politikerne vedtok at Arendal kommune ikke lenger skulle ha utgifter knyttet til stedet.

Torsdag fortalte Arendal Rockklubb og MunkeBusiness at de ville gi 100.000 kroner for å hjelpe den nye driveren, MONK AS gjennom det første driftsåret, og så startet innsamlingen.

Les også
Selger unna for å redde Munkehaugen

– Dette er en vanvittig bekreftelse på at folk er enige med oss om at Munkehaugen er gull verdt for byen. Donasjonene er av en størrelse som får stor betydning i redusere den økonomiske risikoen ved å drive stedet, sier styreleder i MONK AS, Peder Horgen.

STYRELEDER: Peder Horgen leder arbeidet med å drifte Munkehaugen videre. Foto: Arkiv

Siden de fortsatt er i forhandlinger med Arendal Eiendom om den videre driften av Munkehaugen, kan han ikke si om pengene vil avgjøre om bygget selges eller ikke.

Men han opplever at de har en konstruktiv dialog.

En møteplass

Det ideelle selskapet MONK er et samarbeid mellom Scenekunst Sør og Sørf (Sørnorsk kompetansesenter for musikk) og målet er å skape et sted der byens profesjonelle scenekunst kan ha et ellers manglende tilbud om arbeidslokaler til produksjon og formidling, samt stimulere profesjonsutvikling for kunstnere.

Les også
I dialog om Munkehaugens framtid: – Begrenset handlingsrom

Det skal også være et allkunstsenter, der alt fra forfattere til vevere kan møtes og drive med sin kunstform.

– Oppstarten er vanskelig. Men vi har tro på høyere inntekter på litt sikt. Folk er sultne på å være med i et miljø og i et så stort hus er det rom for å skape følelsen av å være en del av et større miljø for de profesjonelle og samtidig plass til at vi kan være en smeltedigel for et mangfoldig kultur- og samfunnsliv, sier Horgen.