NY AVGANG: Vikarevyen er snart klar til en ny seilas. Fred Arthur Asdal (t.v.), Olav Johansen, Beate Alfsdatter Myhren og Liv Laukvik Nannestad skal se på Kolbjørnsvik med både hat og kjærlighet i blikket. Foto: Jan Espen Thorvildsen

Endelig klare for Vika igjen

Pandemien førte til bråstopp i Kolbjørnsvik. Men nå gjør revyen et heftig comeback.

Denne artikkelen er innsendt av Vikarevyen.

I to år snudde de den lille «bygda» på Hisøy på hodet. Og terningene trillet både fem og seks. Så ble det stans. Men snart er det igjen klart for den største og beste revyen i Kolbjørnsvik.

– Nå er vi endelig tilbake, og vi er sultne, forteller Fred Arthur Asdal, som skal stå på scenen utenfor Moringen Pub, sammen med Beate Alfsdatter Myhren, Liv Laukvik Nannestad og Olav Johansen.

MUSIKALSK MORO: Mette Karlsen leder husbandet i Vikarevyen. Hun både spiller og synger, sammen med Tom Andersen, Hans Egil de Presno, Jonny Norhus og Frode Olsen. Foto: Jan Espen Thorvildsen

Øy-duell

Asdal er født og oppvokst på Hisøy, men de siste årene har han vært bosatt på Tromøy. Sånt slipper man ikke billig unna.

– Altså, forholdet mellom Tromøy og Hisøy er verdt en revy alene. Forholdet mellom Norge og Sverige er lunkent i forhold, sier Asdal.

– Men heller ikke forholdet til Kristiansand slipper unna. At vi har fått ett fylke her på Sørlandet, i stedet for to, legger ingen demper på konfliktene. Snarere tvert imot.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bjørg Øygarden er instruktør for Vika-revyen. Slik hun også har vært tidligere. Hun skriver også de fleste tekstene.

– Det er nok å ta tak i selv i «lille» Vika. Her er det både champagne, tromøygeiter, folkehelse, boplikt, lokale utbyggere, en høyt elsket ferje og godt eksponerte politikere. Og når vi tar tak i det minste og mest lokale, blir det fort allment. Problemstillingene er lett å kjenne seg igjen i, enten du bor her eller på fastlandet, sier Øygarden.

Slæba og Slingra

Flere andre bidrar også med tekster. Blant annet har den lille revyen samarbeidet med komikerparet Jon Niklas Rønning og Trond Hansen.

HARSELAS: Bjørg Øygarden lover revy-moro for alle, også de som kommer fra fastlandet. Her sammen med ensemblet; Olav Johansen, Beate Alfsdatter Myhren, Fred Arthur Asdal, Liv Laukvik Nannestad, Mette Karlsen, Tom Andersen, Hans Egil de Presno, Jonny Norhus og Frode Olsen Foto: Jan Espen Thorvildsen

– Vi gjør jo dette bare for moro, og da tenkte vi det kunne være artig å samarbeide med noen profesjonelle tekstforfattere og se hva som kommer ut av det. Og det har vært veldig lærerikt. Men fortsatt handler det om livet i Vika, i Slæba og i Slingra – på godt og vondt.

Noen hyllest til Vika er det ikke nødvendigvis snakk om. Vikarevyen lover flere syrlige stikk underveis.

– Revy er mest moro når vi beveger oss utpå kanten. Derfor har vi to bare målsettinger. Det ene er at folk skal le så de rister. Det andre er at vi ikke skal bli rullet i tjære og fjær, sier Asdal.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Kan ikke synge

De to første oppsetningene ble veldig populære, og årets billettsalg går også bra. Premieren er sankthansaften. Og fredagens forestilling er allerede utsolgt.

STØRST OG BEST: – Vi er den største og beste revyen på Hisøy, i hvert fall i Kolbjørnsvik, lover Olav Johansen (t.v.), Beate Alfsdatter Myhren, Fred Arthur Asdal og Liv Laukvik Nannestad. Foto: Jan Espen Thorvildsen

– Dette er pur underholdning, og folk skal hygge seg med en helaften i Kolbjørnsvik. Da blir det også masse bra musikk, forteller Øygarden.

På scenen har revyen denne gangen med seg et komplett band. Kapellmester og musikksjef er Mette Karlsen. Med seg i bandet har hun Tom Andersen, Frode Olsen, Jonny Norhus og Hans Egil de Presno.

– De er fantastisk flinke. De kan jo alt. Og det passer perfekt, for jeg kan ikke synge en eneste tone rent, sier Asdal.

– Og det stopper ham ikke fra å synge i det hele tatt, sier Øygarden, før hun legger til:

– Dessverre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Revyen er 23., 24. og 25. juni.