Norges Muikkorps Forbund har aldri tidligere delt ut en solistpris til en dirigent. Men nå har Arendal Byorkesters dirigent Britt Hilde Våge fått en! I helgen ledet hun Byorkesteret til både gullmedalje og opprykk. Dette bildet er tatt under nyttårskonserten i Arendal 2013.
Norges Muikkorps Forbund har aldri tidligere delt ut en solistpris til en dirigent. Men nå har Arendal Byorkesters dirigent Britt Hilde Våge fått en! I helgen ledet hun Byorkesteret til både gullmedalje og opprykk. Dette bildet er tatt under nyttårskonserten i Arendal 2013. Foto: Anne Karin Andersen

Dirigent vant solistpris

Arendal Byorkesters dirigent Britt Hilde Våge vant – av alle ting – solistprisen for sin direksjon under helgas norgesmesterskap i janitsjar. Men så dirigerte hun også Byorkesteret til gullmedalje og opprykk til andre divisjon!

Fredag og lørdag var rundt 5.000 av Norges beste korpsmusikanter samlet til NM i Trondheim. Arendal Byorkester og Tvedestrand Musikkorps deltok fra Aust-Agder, og begge hevdet seg i toppen av sine klasser.

Arendal Byorkester konkurrerte med 16 andre korps i 3. divisjon, og gikk helt til topps. De fikk 95 poeng av 100 oppnåelige - og gullmedalje og 5.000 kroner.

Sukk gjennom salen

I tillegg deles det ut en solistpris i hver divisjon. Den går normalt til en musikant, men i år skjedde det som aldri har skjedd før, forteller Tore Onsaker som spiller i Tvedestrand Musikkorps: En dirigent fikk prisen i 3. divisjon.

– Det gikk et sukk gjennom den store Olavshallen da Britt Hilde Våge fikk prisen, forteller Onsaker

– Hun fikk prisen fordi hun dirigerer så godt, Hun er veldig energisk! Jeg snakket med flere av de fra Byorkesteret etterpå, og de gikk rundt og strålte som soler!

Hører hjemme i 4.

Gjengen fra Tvedestrand er også godt fornøyd, sier Onsaker. De fikk bronsemedalje med 91 poeng, i konkurranse med 16 andre korps i 4. divisjon.

De to korpsene som fikk flere poeng enn Tvedestrand, rykker begge opp en divisjon. Tvedestrendingene ser lyst på det:

– Vi trives godt i 4. divisjon – det er der vi hører hjemme. Det er knallhard konkurranse, og det er mye bedre å være i toppen av en divisjon enn å rykke opp og havne i bunnen! sier Onsaker.

Han er imponert over hvor høyt nivå det er på korpsene som deltar i NM.

– Og vi er så mange at vi må deles på fire ulike spillesteder. Medaljeutdelingen skjedde i storsalen i Olavshallen, men selv ikke den rommer alle deltakerne, forteller han.