NY LÅT: Arendalsbandet Underwing kommer med ny plate og video: «House on Fire», en metafor for alt som går galt i verden. Foto: Underwing

De skulle starte turneen 13. mars i fjor …

Norgesturneen skulle starte og hadde fått navnet «House on Fire Tour». 12. mars tikket det inn en mail som stanset alt. Nå kommer singelen og musikkvideoen «House on fire»

Arendals-bandet Underwing betegner seg som et alternativt rock/metal-band, mest kjent for sine eksperimentelle rytmer, catchy hooks og den haiku-inspirerte vokalen til bandets frontmann Enyeto Kotori.

Les også
Nettstrømming av sultne Underwing-musikere

– House on Fire er en metafor for alt som går galt i verden, både på et eksternt og et internt plan. Sangen ble skrevet og var ferdig cirka et år før pandemien, og skulle originalt ta for seg problemstillinger som rasisme, globale klimaproblemer, hvor urettferdig og kynisk kapitalisme egentlig er og slikt, forklarer gitarist Magnus Christiansen i en pressemelding bandet har sent ut.

Fornyet konsept

– Når koronapandemien var et faktum, valgte vi å rebrande konseptet til å dekke disse problemstillingene, men under et mer generelt teppe av undertrykkelse, urettferdighet og smerte. Dette er Underwing som brenner sitt metaforiske hus for å få grobunn til noe nytt. Og musikkvideoen? La meg bare si at den har ingen lykkelig slutt! Eller har den det? spør Christiansen.

Les også
Rysstad og rockebandet Underwing med koronavri: Holder nettkonserter

Bandet slapp sin debut-EP «Kaela Upsweep» i 2017, etterfulgt av intensiv turnévirksomhet i Norge.

Bandet mener konserter er beste måte å spre det glade budskap, og har hatt stålfokus på å spille live.

Les også
Rockere: Det er OK å snakke om følelser

Etterhvert kom singlene «I Am The Sun» (2017), «Where Gods Conspire» (2018) og «The Hoof» (2019), før de fulgte opp med EP-en «Spirals» som ble utgitt i juni 2019.

Livealbum

Under koronapandemien ga bandet ut et livealbum, «Lockdown Sessions», som ble sluppet med kvalitetsvideoer på YouTube hver fredag. Her har bandets egen trommeslager, Joachim Walle Michalsen, mikset lyden.

Bandet er for tiden i skriveprosessen til det som blir Underwings debutalbum, “The Initiation”.

Bandet har siden i fjor fått en ny gitarist. Thomas Myhren er erstattet av Steffen Pedersen. Underwing består ellers av Enyeto Kotori på vokal, Magnus Christiansen på gitar, Jesper Murphy på bass og Joachim Walle Michalsen på trommer.