Biblioteksjef i Arendal, Ola Eiksund, måtte stenge for en uke siden.Nå tilbyr biblioteket takeaway-bøker.

Biblioteket tilbyr takeaway

En uke etter at Arendal bibliotek måtte stenge dørene på grunn av koronavirus-faren, tilbyr de nå takeaway-bøker.

Etter en idé fra Risør bibliotek, tilbyr Arendal bibliotek lånerne å bestille bøker som de så kan få hentet.

– Sammen med de ansatte har jeg i dag vært i drodlemøte der vi har funnet en praktisk løsning for å gi tilgang til vårt fantastiske skattkammer, forteller biblioteksjef Ola Eiksund i en pressemelding.

Umiddelbart

Allerede fra i dag, torsdag, kan du begynne å bestille bøker, som du kan hente i morgen, fredag.

Stengt: Arendal bibliotek er stengt, men man kan få låne bøker likevel. Foto: Irene Hegge Guttormsen

Takeawayen krever litt teknisk kunnskap. Du bruker lånekortet med tilhørende pinkode og logger inn på arendalbibliotek.no; går til «Mappa mi», eller bruker appen Bibliofil. Her kan du både søke og reservere bøker.

For dem som ikke er så inne i det med pinkoder og apper, tilbyr biblioteket å ta imot telefoner på 37 01 39 16 eller 37 01 39 19 mellom klokken 11.00-14.00 på hverdager.

Når biblioteket har mottatt din bestilling gjør de bøkene klare til deg. Bøkene må hentes i tidsrommet 11-14, og de første bestillingene kan altså leveres ut allerede fredag.

– Når du har kommet til biblioteket, ringer du ett telefonnummer som står på døren. Av hensyn til smittevern vil så de ansatte levere ut bøkene på utsiden av inngangsdøren, står det videre i pressemeldingen.

Ikke lov å levere tilbake

-Vi tar selvfølgelig ingen sjanser for våre ansatte, presiserer biblioteksjef Ola Eiksund.

Derfor skal bøkene ikke leveres tilbake før biblioteket åpner igjen for ordinær drift, for å forebygge smittefaren mest mulig.

Det vil ikke påløpe purregebyrer i denne perioden, og fra torsdag har biblioteket utvidet lånetiden på alle nye og eksisterende lån fram til 1. juni.