SMITTET: Big Daddy Karsten trodde det var pollenallergi som plaget ham. Det viste seg å være koronaviruset. Foto: Are Næsset

Arendals-rapper smittet av korona

Det både Big Daddy Karsten og legen hans først antok var allergiplager, viste seg å være noe helt annet.

– Covid-19 er en rar bitch. Hun gjør litt som hun vil.

Slik beskriver Arendals-rapper Karsten Marcussen, bedre kjent som Big Daddy Karsten, sykdomsforløpet overfor Agderposten.

Det hele startet for to uker siden da 31-åringen fra Arendal kjente en kløe i nesa. Ettersom Marcussen er pollenallergiker, antok han automatisk at det bare var dette det var snakk om. Det var TV 2 som først omtalte saken.

Men da Marcussen gikk inn på nett og sjekket pollenvarselet, fikk han seg en overraskelse.

– Det var jo ikke noe bjørkepollen på Østlandet, forteller rapperen, som er bosatt på Grünerløkka i Oslo.

Vekslende symptomer

Og da han begynte å kjenne seg tappet for energi, kontaktet han fastlegen. Fastlegen antok imidlertid også at det kunne være snakk om allergi, men det ble tatt en korona-test for å være sikker.

– Det er som om nesa blir voldtatt. De kjører en q-tips så langt opp i at de nærmest kan kontrollere nervesystemet i hjernen, beskriver Marcussen.

Og da det tok mange dager før svaret kom, ante arendalitten at testen kunne være positiv. Noe den også viste seg å være da svaret kom mandag denne uken. Sykdomsforløpet er altså svingende, uten at Marcussen er blant de hardt rammede av covid-19.

– Symptomene kommer og går på en merkelig måte. En stund har jeg feber, så har jeg sår hals, så hoster jeg litt eller er tett i nesen. Alt kommer ikke på en gang, forklarer 31-åringen.

Ifølge helsepersonell han har vært i kontakt med, er dette helt normalt. Så oppegående følte han seg til og med to dager før testsvaret kom, at han trodde han var frisk. Men da Marcussen våknet dagen etter, var feberen tilbake.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– De kommer til å hate meg

Marcussen understreker at han tar smittevernet på største alvor, og forteller at han isolerte seg så fort han følte seg dårlig. Nå som han må unngå nærkontakt med andre, får han kamerater til å handle for seg på butikken. Og de stiller opp, bekrefter rapperen.

– Jeg bosser vennene mine rundt. De kommer til å hate meg veldig når jeg er ferdig med sykdommen. Jeg ser for meg at jeg kommer til å bli en bitch selv hvis noen av dem blir smittet, ler Marcussen.

Ettersom han har vært syk i 14 dager allerede, behøves ikke to ukers karantene. Men rapperen må være symptomfri i tre dager før han erklæres frisk.

Foruten selv å ha blitt smittet, synes Marcussen korona-tiden har vært nokså innbringende på mange måter, om dog noe hard på lommeboka ettersom han ble permittert fra dagjobben.

I mai ga Marcussen ut låten «Cancelled» sammen med Ferdinand, som har fått oppmerksomhet også utenfor Norges grenser.

– For meg som aldri har tenkt utenfor Norge i det hele tatt, er det gøy å se at den streames i utlandet, sier Marcussen.

Vil utenlands

Streamingkonserter og Korone-rulling med Christer Falck har det også blitt. Det har til og med kommet forespørsler fra folk i Belgia, USA og Spania om ikke han kan komme og holde konserter. Ingenting er skrevet i stein ennå, men Marcussen er definitivt interessert. Og låtene hans fremover vil bli skrevet på engelsk.

– Det er av den enkle grunn at musikken jeg lager er litt for liberal for norsk musikkbransje. Jeg trenger å nå flere likesinnede i den store, vide verden.

– Jeg er veldig hypp på å utforske nye territorier. Og så er miljøene større i både USA og Spania, så det betyr at jeg kommer til å få se veldig mange kjekke menn, ler Marcussen.

Big Daddy Karsen ble nemlig for alvor kjent da han i 2016 sto fram som homofil. Til Agderposten fortalte han den gang at han mistet venner etter at han kom ut av skapet.