ARRANGØRER: Rune Høgevoll, Glenn Madsen, Sverre Knutsen, Espen Stiansen, Geir Harald Grundersen og Helge Duus vil ha mer liv i og rundt Pollen i Arendal. Nå har Arendal PokerRun slått seg sammen med lokale båt- og motorinteresserte for å skape mer liv i Pollen i det som etter hvert kan bli en tradisjon. Foto: Arne Ingmar Eggen

Åpner for ny båtutstilling i Pollen

Husker du da Pollen var full av båter som de stolte båtbyggere fra Arendal ville vise fram? I helgen tas det første skrittet mot det som kan bli en ny årlig tradisjon i Arendal.

– Vi starter litt forsiktig, sier Helge Duus som er den eneste store båtprodusenten som er igjen i distriktet.

Sammen med den største butikken for båtutstyr i Arendal, Maritim, og bilforhandleren Autostrada som i tillegg til Volvo også vil vise noen rå sportsbiler, lover Helge Duus at det blir litt av hvert å kikke på. Både til lands og til vanns.

– Og selvfølgelig er det gratis, legger han til.

Hett marked

Mange husker sikkert glansdagene til båtutstillingene i Arendal. Der de lokale båtprodusentene lå så tett at det nærmest var mulig å gå tørrskodd over Pollen.

I årene som fulgte forsvant både Windy, Scand Boats og Nidelv – for bare å nevne noen – i den økonomiske stormen som rammet bransjen.

Nå er nybåtsalget Igjen i ferd med å nå nye høyde. Men denne gangen har produsentene helt andre navn i tillegg til Ibiza som nå er den eneste gjenlevende av de store. Men det er mange forhandlere av båter som produseres andre steder i inn- og utland.

Og interessen for båt og båtutstyr har aldri vært større i et hett marked.

Pollen i Arendal skriker derfor etter en ny stor båtutstilling. Hvilken for man skal finne på en slik utstilling, ønsker ivrige båtentusiaster nå å finne ut av.

Arendal PokerRun

I et samarbeid med Arendal PokerRun og sentrumsselskapet Arendal By ønsker entusiastiske båt- og motorinteresserte derfor å teste ut om det kan være liv laga for en ny større båtutstilling i Arendal der også andre bransjer kan være med.

Sjansen bød seg da Rune Høgvoll Arendal PokerRun – som arrangeres denne helgen – tok kontaktet Helge Duus med spørsmål om det ikke var mulig å inngå en avtale:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Når PokerRun-båtene lørdag forlater Pollen med kurs for Tvedestrand og Risør, kan andre aktører benytte de tomme bryggene.

– Dette gir oss en kjempefin sjansen til å teste ut hvor stor interessen er for en slik utstilling, sier Helge Duus til Agderposten.

Sverre Knutsen i Arendal By kastet seg rundt – og plutselig var hjulene i gang. For det som kanskje kan bli en ny tradisjon.

For PokerRun er dette ifølge primus motor Rune Høgevoll allerede blitt en tradisjon. På det åttende året. Før korona-krisen hadde arrangementet 72 påmeldte. Nå er det redusert til 36 båter som med fem passasjerer i hver båt oppfyller myndighetenes krav om arrangementer på maksimum 200.