Allsidig musikkvår på intim scene

Ildsjelene bak Munkehaugen scene har satt sammen et fyldig vårprogram. Flere ungdommer er med og arrangerer.

Byens konsertforeninger Munkebusiness og Arendal Rock klubb har flere konserter på gang.

I tillegg står ungdommer i hiphopkollektivene Hipe og Ladnera bak en konsert.

Får støtte utenfra

Munkehaugen scene har i 10 år vært et viktig supplement til Arendal Kulturhus og Bankgården med sitt litt mere intime og smalere tilbud inne flere sjangre.

Scenen får 100.000 kroner i året i støtte til konserter fra Norsk kulturråd. Og over 40.000 kroner årlig støtte fra Norske konsertarrangører landsforening.

Vi gleder oss til vårens program, Arendal Rock klubb står for den litt hardere musikken og Munkebusiness arr. forening for det litt annerledes programmet med en blanding av pop, rock, elektronika, singer and songwriter og folk-inspirert musikk.

Hipe warm-up

Først ut er Jango og Simen Steinklev fra Ladnera fredag 21. februar.

Da blir det releaseparty med det nye albumet «Dårlig Tid». Vi inviterer hele byen til å få med seg feiringen. Gutta sparer ikke på kruttet og kommer til å spille mye både ny og gammel musikk. Ikke bare har dere muligheten til å få med dere alt de har jobbet med siden Canal Street i 2019, men de har også med seg medlemmer av Hipe-bevegelsen som warm-up.

Arrangører: Hiphopkollektivene Hipe og Ladnera – med Rytmisk Fabrikk som medarrangør

Internasjonale

Kommer: Frøkedal og bandet Familien kommer til Arendal i slutten av februar. Foto: Innsendt

Frøkedal tar på nytt turen til Munkehaugen med bandet Familien. Det skjer fredag 28. februar.

De har gjort seg bemerket med sin milde, tidvis eksentriske, folkpop – og musikken beskrives som en blanding av minimalistisk popmusikk, rock og folk. Prosjektet har fått varm omtale av pressen her hjemme, så vel som The New Yorker og The Sunday Times. Det har også vanket Spellemann-nominasjon og livekonsert på BBC Radio6. På Munkehaugen vil de spille musikk fra Frøkedals to egenproduserte langspillere, samt et knippe nye låter fra albumet som skal spilles inn til våren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Familien er Olav Christer Rossebø, Erlend Ringseth, Ingeleiv Berstad og Olaf Olsen.

« … echoes of Nico and Marianne Faithfull (…) Startlingly Beautiful.» – The Sunday Times.

Arrangør: Munkebusiness

Electronica

Electronica: ProjectD har vært på denne scenen før - og kommer nå blant annet med tung bass og retroinspirerte synther. Foto: Innsendt

Fredager deretter kommer electronicagruppen ProjectD (uttales Projected) tilbake til Munkehaugen scene. Medlemmene er lidenskapelig opptatt av elektronika og leverer melodiøs 1980-tallsinspirerte synth slinger.

Elektronisk vocoder sørger likevel for ett moderne sound og har en viktig rolle i sangene, men kvinnelig vokal er fortsatt et sentralt element.

Med tung bass og retroinspirerte synther skal det godt gjøres å ikke gi etter for dansefoten. ProjectD har vart med på flere lokale musikkfestivaler og spillet bland annet på Canal Street for ett par år siden.

Nå til våren inntar bandet London-scenen Electrowerkz, hvor de deltar på Artefaktor Live.

Munkebusiness er arrangør.

Gitarpop

Midt i mars har Frank Hammersland med seg gjester, nemlig Vidar Ersfjord og Jørn Raknes.

Frank Hammersland er best kjent fra nittitallsheltene Pogo Pops, men har også gitt ut knallbra plater som frontfigur i Popium og medlem i pop-kollektivet The Love Connection. Det er melodiøs gitarpop og utstrakt kjennskap til musikkhistorien som kjennetegner mye av det Hammersland lager av musikk. På den nyutgitte platen «Atlantis» er Hammerslands gjenkjennelige vokal i sentrum.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Munkebusiness arrangerer også denne fredagskonserten.

Skaper liv: Timeworn leverer en solid miks. Foto: Innsendt

Rock

Arendal Rockklubb serverer Timeworn og You Suffer fredag 21. mars.

Timeworn har siden 2014 levert en solid miks av tyngden fra sludge, energien fra hardcore og atmosfæren fra post-metal.

Begge de to første albumene Luminescent Wake (2014, Disiplin Media) og Venomous High (2017, Fysisk Format) ble møtt med lovord fra både presse og mannen i gata.

You Suffer er et band fra Sør-Norge med medlemmer fra Blood Red Throne, The Dark Nebula og From Below. EP-en «You Suffer» (aug. 2019) har fått spilletid på radio samt omtale i Scream Magazine og favorittstempel fra Evig Lyttar.

Visepop og Vamp

Kvelden etter tar Elin Furubotn og Torbjørn Økland fra Vamp en arendalstur.

20 ÅR: Ingrid Furubotn er på norgesturné med Torbjørn Økland for å feire hennes 20 år som plateartist. Foto: Innsendt

Elin Furubotn, en av landets fineste låtskrivere innen visepop og singer/songwriter-tradisjonen er ute med sitt åttende album BLIKK.

Hun feirer 20 år som plateartist og er på en lang norgesturné sammen med Torbjørn Økland. De to har hatt mange konserter sammen siden Økland sluttet i Vamp for få år siden, og høstet strålende kritikker. Elin har hatt en rekke låter på NRK radio de siste ti årene og en av de mest kjente låtene er nok duetten hun gjorde sammen med Morten Abel og Stavanger Symfoniorkester; «Så lett det kan ver» (2014)

Munkebusiness er arrangør.

Brutalitet i mai

Så hopper vi til 22. mai. Da kommer Wolf on Fire og Bleakwater

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ulver: Wolf on fire har over 100.000 streams på Spotify. Foto: Innsendt

I februar 2019 slapp Wolf on Fire debutalbumet «Echolomania» til gode kritikker, og har til nå over 110.000 streams på Spotify. På Echolomania inviteres du inn til feite kombinasjoner av riff og brutalitet, melankoli og melodi, alt bundet sammen i et slør av catchy stonerrock.

Bleakwater så du seinest på Arendal Rockklubbs julejam 2019. Bandet så dagens lys i 2016 og har rukket å dele scene med band som The Dogs og Backstreet Girls.

Arendal Rockklubb står bak denne vårkonserten.

Denne artikkelen er innsendt av Ole Johan Lillegaard på Munkehaugen Scene