LÆRE: Uschi Herter får instruksjon av prosjektleder Camilla Mjøen Lien i hvordan hun skal lage en profil for Hisøy nye frivilligsentral. Foto: Liv Ekeberg

Alle aktiviteter på samme sted

Lyst til å finne et arrangement i nærheten på lørdag eller sjekke om det er en cricket-klubb i byen? Snart finner du en drøss av aktiviteter på ett sted.

Tenk deg at du nettopp har flyttet til Arendal og vil fortsette med innebandy, som du har spilt der du bodde før.

Hvordan finner du ut om det er en klubb her, når de trener og hvem du skal kontakte?

Du går inn på nettsiden Arendal.friskus.com og skriver innebandy i søkefeltet. Vips kommer ett treff opp:

Toppen IL har lagt inn informasjon om kontaktperson og aldersgruppe for lagene.

Eller du har lyst til å lære å lage knivskaft – er det noen kurs for det?

Du huker av for håndverk og område Arendal. Vips! Eydehavn Frivilligsentral har kurs 14., 21. og 28. oktober.

Eller kanskje er du bare vil se hva som skjer i dag i omådet vårt?

Om du ikke søker på noe, viser nettsiden deg alt som er lagt inn på den datoen.

GREIT: -Nettsiden virker grei å bruke, og her når vi ut med informasjon til de som ikke allerede er medlemmer, sa Trond Olsen fra Rygene fotball (t.h). Bak ham sitter Tore Pettersen fra Grane IL håndball. Prosjektleder Ingrid Rabben forklarer til Sudhanshu Pandey fra Hisøy IL Cricket. Hege Katrine Engenes fra Rygene IL ski og Svenn Roy Dalen fra Rygene IL fotball. Foto: Liv Ekeberg

– Lettere å finne fram i jungelen

– Friskus aktivitetskalender er svaret på et behov både innbyggere og lag og foreninger har meldt inn til oss, sier kultursjef Linda Sætra, som leder innføringen av kalenderen.

-Arendal har vært med på utvikling av kalenderen, som vi lanserer nå samtidig som innføringen av Fritidskortet. Nå gyver vi løs med full gnu, sier kultursjefen entusiastisk.

For i dag er det mange, både unge og eldre, som ikke deltar på noen fritidsaktivitet. Kanskje de sitter hjemme fordi de ikke vet at det finnes noe som ville interessere dem.

Visste du for eksempel at det er en cricketklubb på Hisøy?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

-Målet er at flest mulig skal finne en aktivitet å delta på, og med denne kalenderen blir det mye lettere å finne fram i jungelen av tilbud, sier hun.

GNUR PÅ: -Nå gnur vi på, sa kultursjef Linda Sætra som åpnet arbeidsverkstedet i kulturhuset tirsdag kveld. Til høyre prosjektleder Ingrid Hevrøy Rabben. Foto: Liv Ekeberg

-Når ut bedre enn på Facebook

Friskus aktivitetskalender er allerede i bruk i 24 kommuner og bydeler – og nå også i Arendal. Kommunen har betalt lisens for at alle lag og foreninger kan bruke den gratis.

Tirsdag kveld var et femtitalls lag, foreninger og organisasjoner i kommunen samlet i kulturhuset til et arbeidsverksted for å lære hvilke muligheter som ligger i Friskus, og hvordan de registrer seg og legger inn sine aktiviteter og arrangementer.

Prosjektlederne Ingrid Rabben og Camilla Mjøen Lien gikk mellom bordene, pekte og forklarte.

-Det virker jo greit, dette. Mange lag og foreninger har lukkede grupper på Facebook, men der når man jo ikke ut med informasjon til de som ikke allerede er medlem, sier Trond Olsen fra Rygene IL fotball.

-Kalenderen virker som den er lett å lære seg og bruke, sier Sudhanshu Pandey fra Hisøy IL Cricket mens han taster på PC-en for å registrere klubben.

Hvor er fritidsklubben?

Foreløpig er aktivitetene i kalenderen sortert i kategoriene bevegelse, kunnskap, håndverk, mat, kultur og samvær.

-Hvor finner man fritidsklubb, spør en deltaker.

-Vi har ikke en egen kategori for dette, men kalenderen er under utvikling og versjon 2 kommer i løpet av vinteren, sier prosjektleder Rabben, som noterte seg innspill fra lag og foreninger.

LÆRTE: Prosjektleder Camilla Mjøen Lien fra Friskus snakker med (f.v) Peter Riis, Per Harald Bai Stabell og Jørund Neegard. Foto: Liv Ekeberg

Får ikke penger uten registrering

For å få driftstilskudd fra kommunen må lag og foreninger ha en profil på Friskus. Det gjør de ved å søke på dette skjemaet.

– Dette kravet setter vi fordi vi ønsker at Friskus skal gi en god oversikt over alt som skjer av aktiviteter i kommunen vår, sier Sætra.

Friskus kan også brukes for å rekruttere frivillige og for å melde seg som frivillig til et arrangement.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Canal Street har sagt seg villig til å prøve ut verktøyet i sin kontakt med frivillige, forteller Sætra.

-Vi er en gjør-det-selv-klubb. Nå har jeg opprettet arrangementer for konserter. Det blir spennende å se om de frivillige registrerer seg i portalen, sier Birgit Fostervold fra Arendal Rockklubb.

LEIRBÅL: Kultursjef Linda Sætra kaller Friskus "et digitalt leirbål som legger til rette for møter mellom mennesker og ekte opplevelser". Foto: Liv Ekeberg

26. oktober blir det åpen dag i Arendal bibliotek om Friskus, og neste arbeidsverksted for lag og foreninger er i kulturhuset 20. november.

ARBEIDSVERKSTED: Prosjektleder Ingrid Rabben snakker til et femtitalls representanter for ulike lag, foreninger og organisasjoner som var møtt fram til arbeidsverksted for å lære om Friskus. Foto: Liv Ekeberg
MØTEPLASS: Den interaktive kalenderen skal være et nyttig verktøy for både tilbydere og brukere av aktiviteter i Arendal. Foto: Liv Ekeberg
Les også
Nå kommer frititdskortet – 1.000 kr til barn i Arendal
Les også
- Dyre aktiviteter skaper ensomhet