ÆRESPRIS: Victor Norman (t.h.) og Kjell Pihlstrøm er henholdsvis forfatter og leder av redaksjonskomiteen for Risørs byhistorie. Ordfører Per Kr. Lunden delte ut blomster og pris. Foto: Stine Hommelsgård

Ærespris til historikerduo

Risør kommunes ærespris tildeles Victor Norman og Kjell Pihlstrøm som henholdsvis forfatter og leder av redaksjonskomiteen for Risørs byhistorie.

Det har et enstemmig formannskap vedtatt, ifølge ordfører Per Kr. Lunden. Han skriver følgende i en pressemelding:

– Byhistorien har blitt skrevet i dialog med kilder og lesere gjennom en rekke åpne og godt besøkte møter her i Risørhuset. Forfatteren har funnet nye kilder og søkt nye vinklinger og sammenhenger og alt dette har blitt bearbeidet sammen med en svært kompetent og aktiv redaksjonskomité.

Markedsføring

– Jeg vil takke for den gode og viktige jobben som er gjort. Vi har bestemt at takken skal markeres tydeligere enn ved bare en blomsterbukett og et klapp på skuldra:

Risør kommune har en ærespris som tildeles personer, eller institusjoner hvis innsats er, eller har vært med på markedsføre kommunen nasjonalt og internasjonalt.

Risør kommunes ærespris består av et kunstverk utført av en kunstner bosatt i kommunen, i denne anledning kunstneren Arnfinn Haugen, pluss et diplom.

Prisen deles ut bare ved spesielle anledninger og tidligere mottakere er: Erik Mykland, Bernt Lauritz Larsen, Leif Nilsen, John Thomas Axelsen, Leif Ove Andsnes, Lars Anders Tomter, Helga Arntzen og Kunstgruppa Villvin.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Flere grunner for pris

Victor Norman og Kjell Pihlstrøm tildeles æresprisen for arbeidet med byhistorien, men det legges også vekt på deres tidligere virke og innsats i yrkesliv, offentlige oppdrag, formidling og forskning.

Victor Norman har vært professor og rektor ved Norges Handelshøyskole (NHH) og arbeids- og administrasjonsminister i Bondevik II-regjeringen. Han har ledet en rekke offentlige utvalg, vært en aktiv samfunnsdebattant og er en glimrende foreleser og formidler.

STASELIG: Victor Norman (t.h.) og Kjell Pihlstrøm får prisen også for sin innsats i yrkesliv, offentlige oppdrag, formidling og forskning, ifølge ordfører Lunden. Foto: Stine Hommelsgård

Kjell Pihlstrøm er historiker, forfatter og journalist. Han har vært NRKs korrespondent i Stockholm i to perioder, distriktssjef i NRK Sørlandet, programsjef i NRK P2, redaktør i Dagsnytt og leder av NRK Radiosporten. Han har arbeidet spesielt med flere viktige historieprosjekter i NRK.

Begge har ved flere anledninger poengtert tilknytningen til Risør i ulik formidling.

Dette sier altså ordfører Per Kr. Lunden.