HEFTIG: Bilen med 808 hestekrefter er priset 2,85 millioner kroner. Foto: Norwegian Machinery

Sørlandets dyreste bil: - En rå, ufornuftig, men veldig gøy bil

Nærmere tre millioner kroner må du ut med dersom du vil ha heftige 808 hestekrefter under panseret og bli eier av fylkets dyreste bil. – En rå, ufornuftig, men veldig gøy bil, sier selger Per Eskeland.

Bilen, av type Dodge Challenger SRT Demon, selges gjennom bilforretningen Norwegian Machinery på Sundebru, en butikk Agderposten tidligere har omtalt.

Les også
Gjør big business med luksusbiler på Brokelandsheia

– Det er en typisk fullblods amerikansk sportsbil når det gjelder lyd, utslipp og forbruk. Det er bortimot så ufornuftig det kan være, men veldig, veldig gøy, sier Eskeland, som selger bilen på vegne av en kunde.

0 til 100 på tre sekunder

Råskinnet er i skrivende stund den dyreste bilen i det nye storfylket Agder på Finn.no. Prislappen er på 2,85 millioner kroner.

DYR: Kun et par eksemplarer av denne bilen er i Norge. Foto: Norwegian Machinery

– Vi har gleden av å få selge en Dodge Challenger Demon med 6,2L Supercharged Hemi V8-er på hele 808 HK. Demon er verdens raskeste serieproduserte bakhjulsdrevet bil, og er kun produsert i 2018 i et antall på totalt 3.300 biler, står det i annonseteksten.

Bilen går fra 0 til 96 km/t på 2,3 sekunder og har kjørt totalt 5.000 kilometer.

– Det er en bil for dem som er litt ekstra interessert. Jeg har troen på at den blir solgt i løpet av våren, sier han.

Les også
Slik gikk det med fylkets dyreste bil

7.000 treff på annonsen

– Har dere fått noen henvendelser?

– Ja, men det er fremdeles veldig tidlig. Vi hadde 7.000 treff på bilen det første døgnet. Det har vært mye respons, men foreløpig bare én henvendelse som har vært seriøs, sier bilselgeren.

DRØY MOTOR: - Det er vanvittig lyd i den, sier selger Per Eskeland til Agderposten. Foto: Norwegian Machinery

Bilen er bestilt opp med «Demon Crate»-pakken. Det følger med en rekke tilbehør til fartsmonsteret, blant annet noe som øker effekten til 840 hestekrefter. Han omtaler kunden de selger Dodgen for som lidenskapelig opptatt av bil.

– Det er en lokal kunde som har dyre biler som hobby. Vi hentet den sammen i Drammen etter at den kom fra Chicago og kjørte den til Gjerstad. Den er ganske annerledes enn de typiske sportsbilene man er vant til, sier Eskeland.