TAR ÆREN: Tanken-gründer Joar Skorpe tar æren for den langvarige priskrigen på drivstoff i Arendal og Grimstad. Slik så prisene ut på Nedenes torsdag morgen. Foto: Jørund Flaa/Privat

Han tar æren for den langvarige priskrigen på drivstoff: – Leker oss litt

Tanken-gründer Joar Skorpe har gått drastisk til verks for å prøve å hente kunder fra de store bensinstasjon-kjedene i Grimstad. Skjer det ikke noe, vurderer han å legge ned stasjonen.

Agderposten har flere ganger de siste ukene omtalt de uvanlig lave drivstoffprisene øst i Agder. Diesel til langt under 13 kroner og bensin til under 14 kroner literen var fortsatt tilfelle torsdag morgen.

– Jeg er vel med og påvirker litt, ler Joar Skorpe da Agderposten ringer gründeren for en kommentar om priskrigen denne morgenen.

I mars for et snaut år siden åpnet han den første Tanken-stasjonen i daværende Aust-Agder fylke. Han hadde da inngått leieavtale der Shell tidligere holdt til like ved gjestehavnen midt i Grimstad sentrum.

– Målet vårt er at det skal være faste og rettferdige priser på drivstoff hele uka, uttalte Skorpe til Agderposten den gangen.

– Blir ikke akseptert

11 måneder senere medgir Skorpe at satsingen ikke har gitt så gode resultater som han håpet på. Allerede nokså raskt merket han at kundene er lojale mot sine tradisjonelle bensinstasjoner.

Derfor har han nå tatt noen drastiske grep for å prøve å vinne folkets gunst. Ved å dumpe prisene på drivstoff. Hele forrige og denne uken har han solgt diesel for 12,99 kroner literen og bensin for 13,99. Det blir nok også tilfelle neste uke.

– Vi tenkte bare at vi ville leke oss litt, sier Skorpe.

Han merket raskt at de andre kjedene fulgte etter, og la seg lavere enn Tanken.

– Vi blir ikke akseptert som automatstasjon ved at de legger seg likt. Når de gjør det slik, blir konkurransen som den blir, hevder Skorpe.

Et annet problem, forteller Skorpe, er at mange bilister tar seg til rette på stasjonen. De bruker den for eksempel som gratisparkering mens de er innom Nav eller andre plasser i nærheten. Stasjonseieren har forsøkt å finne parkeringsselskaper som kan hjelpe ham med å bøtelegge dem som parkerer ulovlig, men har ikke lykkes med dette. Derfor vurderer Skorpe nå å ta saken i egne hender.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er et kjempeproblem for oss at vi blir brukt som gratisparkering. Derfor lurer jeg på å ta med meg en bobil nedover og selv taue bort bilene, sier rogalendingen.

Vurderer å trekke seg ut

Skorpe forteller at han taper penger på stasjonen i Grimstad, men leiekontrakten er fortsatt bindende et par år til.

– Vi selger veldig dårlig her, og når vi likevel gjør det, er det bare å kjøre på, sier Skorpe.

Han beskriver driften som lite levedyktig, og forteller videre at Tanken vurderer å trekke seg ut av Grimstad. Skorpe er i dialog med en aktør som muligens ønsker å ta over stasjonen.

Heldigvis, understreker gründeren, selger han ålreite mengder farget diesel (avgiftsfri diesel). Dette gjør at driften foreløpig går rundt. Derfor har han heller ikke gitt opp tanken om å ekspandere på Sørlandet. Skorpe jobber med å finne tomter, og vil hovedsakelig satse på diesel-stasjoner, som han mener er fremtiden.