Agderposten

Hjertestarter

Arendal Kajakklubb vant AMFI-hjertestarter

PRODUSERT AV AGDERPOSTENS ANNONSEAVDELING:

Arendal Kajakklubb vant AMFI-hjertestarter

- Alle kan få hjertestans, man trenger ikke å være gammel, derfor betyr det mye for oss at vi nå har fått en hjertestarter, sier Øyvor Lauvhaug, arrangementsansvarlig i Arendal Kajakklubb.

– Jeg ble rørt da jeg fikk vite at vi vant, sier Øyvor. - Dette betyr mye for tryggheten til våre medlemmer. Vi er en klubb med ganske mange godt voksne mennesker. Vi har mange 60- og 70-åringer som padler med oss på turer, og unge folk også. Man er jo i risikogruppa når man er fra 40 pluss og oppover. Hjertestarteren er såpass liten i størrelse at vi enkelt kan få den med oss på padleturer.

Skjærgården utenfor Arendal er et yndet sted for padlere, og det er enkelt å komme i gang. Gjennom medlemskap i Arendal Kajakklubb får man tilgang til det man trenger av utstyr. Alt som kreves er et tre timers introduksjonskurs.

- Kravet for å bli medlem er at man blir med på et tre timers kurs med enkel introduksjon til kajakken og utstyret, forteller Øyvor. - Har du dette så kan du låne båt med en gang.

Hver onsdag er det tur. I alt møter det et sted mellom 10 og 20 på disse turene som gjerne har Merdø, Gjessøya, Hovekilen, Bryllupsholmene eller Ramsøya som mål. Med på turene er det alltid en turleder som bestemmer hvor turen skal gå og tempoet i gruppa. Turlederne har tatt førstehjelpskurs. Enhver turdeltaker plikter å forholde seg til turlederens avgjørelser, samt være innforstått med og følge klubbens regler. Så lenge man låner utstyr på klubben så er det påbudt med vest.

- Det er en veldig sosial klubb og alle kan være med, sier Øyvor. – Å padle er fin trim, og gir flotte naturopplevelser. Jeg er spesielt glad i stillheten og det at man kommer tett innpå naturen. Vi kan komme nært innpå dyr som ville ha vært redd oss dersom vi kom på land. Man kan padle inn i trange smug og kanaler der andre båter ikke kommer til.

Arendal Kajakklubb holder til på Hansnes hvor de deler klubbhus med Arendal Roklubb. Her har de to båthaller, en til klubbåter og en til privatbåter.

I andre etasje i klubbhuset er det treningsrom der kun medlemmer har adgang. Her er det fullt treningsstudio med vekter og romaskiner.

I kajakklubben regner de at sesongen varer fra 1. mai til 1. oktober.

– Men det er mulig å holde på hele året om man ønsker det, sier Øyvor. - De fleste velger imidlertid da å trene på annen måte.

Hver fredag i hele vinterhalvåret er det svømmetrening på Stinta, og hver første fredag i måneden trenes det også på redningsteknikker med kajakk i bassenget.

Og for de som ønsker å trene aktivt med kajakk så er det også muligheter for det, sier Øyvor. – Alle som vil er velkommen i treningsgruppa.
 

Innholdet i denne artikkelen er ikke lagd av Agderpostens redaksjon, men av Agderpostens annonseavdeling.

Agderposten er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på agderposten.no er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post: marked@agderposten.no