Bjørn Øyvind, Jarl Helge, Frode og Bjørn Ove gleder seg over varebiler fra Renault hos Auto-Car. Foto: Hans Vidar Levinsen

Auto-Car har blitt Renaultforhandler, og selger nå også Dacia

Autocar på Stoa selger fra før både Opel og Mitsubishi. Fra 1/1-2020 er de også merkeforhandleren her i østre deler av Agder for Renault og Dacia.

Nå er det mulig å se og kjøpe biler fra Renault hos Auto-Car på Stoa, både personbiler som elbilen Renault Zoe som er helt ny nå, og varebiler som Kangoo og Trafic. Auto-Car startet opp som en helt ny Renaultforhandler i østre deler av Agder fra 1/1. De startet også med Dacia.

Det er Auto-Car som nå tar seg av garantihenvedelser fra eiere av Renault i distriktet, ettersom det er de som har fått dette nye agenturet fra importøren av Renault.

Hvorfor et skifte?

I tidligere Aust-Agder var det JM Auto som hadde agenturet på å selge Renault, men når en bilbutikk selges står det i kontrakten man har med ulike importører at de kan ta agenturet opp til vurdering.

Vi tok en telefon til Renault Norge og Nils Henrik Holmen for å høre litt om bakgrunnen til at agenturet for Renault nå gikk til Auto-Car.

-Motor Gruppen som er importør av blant annet Renault og Mitsubishi har hatt en langsiktig strategi om å samle våre merker når det faller seg naturlig, forklarer Nils Henrik.

-Vi har vært svært fornøyd med den gode jobben JM Auto, og nå Autostrada har gjort for oss, men ved et salg av en bilbutikk så er det en naturlig mulighet til å få samlet våre merker i en butikk. Auto-Car har jo som kjent Mitsubishi fra før, så da var det naturlig for Motor Gruppen at det var de som fikk agenturet for Renault nå fra 1/1, forteller Nis Henrik.

Glade for dette

Jarl Helge Venemyr som er daglig leder hos Auto-Car er glad for at de har fått agenturet på Renault, og Dacia som Norges Gruppen også er importør av.

-Ja, vi er veldig glade for at vi har fått Renault og Dacia hit til Auto-Car, det blir både spennende og bra med et større utvalg under samme tak for både personbil og varebil, forteller Jarl Helge.

-Vi har også ansatt en av norges aller beste Renault-mekanikere. Det vet vi fordi Renault har årlige mekaniker-konkurranser, og der er han på pallen år etter år.

-I høst har vi sørget for både opplæring, spesialverktøy og maskiner slik at alt skulle bli klart til å starte med Renault salg, service og karosseriverksted fra 1/1, forklarer Jarl Helge.

Det er jo moro at Dacia kommer til østre deler av Agder også, og at de ikke bare er tilgjengelig i Kristiansand. Det er vel Dacia Duster, den rimelige SUV’en med 4x4 med priser fra 239 900 som importeres til Norge?

-Ja, det er bra at vi får Dacia her i øst også!

-Nå kommer det en ny versjon av Dacia Duster om noen måneder, så derfor har vi ikke den utgående modellen i utstillingen, men vi kan skaffe den til de kunder som ikke vil vente på neste modell, forklarer Jarl Helge

-Vi tror det er mange her som kan være interessert i en rimelig SUV med 4x4 her i distriktet.

Det blir vel også hyggelig med elbilen Renault Zoe i butikken her?

-Det er ikke tvil om at det å kunne tilby flere elbiler i dagens marked er svært gunstig slik etterspørselen etter elbiler har utviklet seg, så vi er naturligvis veldig glade for å få elbilen som gir mest rekkevidde for pengene her hos Auto-Car, forklarer Jarl Helge.

Nye Renault Zoe har kommet i hus hos Auto-Car, og Frode, Bjørn Ove, Jarl Helge og Bjørn Øyvind ønsker alle velkommen til en prøvetur. Foto: Hans Vidar Levinsen

-I Bilbransjen før jul kunne vi lese om Renault Captur som kommer i ny og lekker versjon nå til våren, og som også kommer som ladbar hybrid, det blir en spennende bilmodell!

-Men Renault er også veldig gode på varebiler, også elektriske varebiler, så det å få utvidet varebilutvalget her er også noe vi synes er veldig positivt, sier Jarl Helge

Hva tenker du om at det ble en forandring på agenturet for Renault nå?

-Det er det vel greiest at Renault Norge uttaler seg om, men det lå jo litt i kortene ut fra den langsiktige strategien Motor Gruppen har hatt en del år, om å få samlet merkene sine, avslutter Jarl Helge.