annonse

Lag sunne julefristelser

KNASENDE GODT
KNASENDE GODT: Maris knekkebrød med avokadorøre metter og demper suget etter syndigere fristelser. (Foto: STUIO SPORNES)

Hvis du ønsker å lage julegodis sunnere kan dette gjøres ved enkle grep. Bruk for eksempel mørkere sjokolade, og erstatt sukker med tagatesse eller Sukrin.

Nina Uldals kokosballer:

Disse kulene er perfekt om du trenger litt ekstra energi.

Til cirka 16 kuler:

  • 8 dadler
  • 4 ss kokosolje
  • 2 ss kakaopulver 100 % eller type raw
  • 1 dl glutenfri havregryn
  • 2 ss chiafrø
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 klype flaksalt
  • 1⁄2 ts kanel
  • 5 ss kokos til å rulle kulene i, eller 100 % kakao.

Legg gjerne dadlene i bløt i varmt vann en stund før du skal bruke dem.

Tørk og finhakk dadlene. 2. Bland kokosoljen med kakaopulver, vanilje, havsalt og kanel.

Rør godt sammen. Tilsett havre, chiafrø og dadler og bland med en slikkepott.

Sett i kjøleskap i 15–20 minutter.

Ta ut og rull små kuler. Dypp i revet kokos, kakao eller hakkede nøtter.

Oppbevar kulene i en lufttett boks i kjøleskapet (kanskje med sølvteip så du tenker deg om før du åpner og kaster deg over fristlsene...)

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.


Hei,  

×

Du har 4 plussaker igjen. God lesing!

Takk for at du leser oss!

×

Du har fremdeles 3 gratis plussaker igjen å lese + et svært godt tilbud i vente

Takk for at du leser oss!

×

Du har 1 gratis plussak igjen. Lyst på mer av vårt beste innhold? Få full tilgang i 1 mnd for kun 1 krone. Ingen binding.