MOT STUPET: Espen Knudsen og Christopher MacConnacher i Jerv er på full fart ned i 3. divisjon igjen etter å ha vært fylkets beste lag i år. Foto: Vidar Lorentsen

Maktskiftet de færreste hadde sett for seg

Jerv tilbake i 3. divisjon i 2013? Smak litt på det. Det smaker vondt. Hadde du som fotballinteressert austegd trodd det før sesongen startet?

Klubben som de siste årene stort sett har pløyd over alt og alle på nivå 4. Klubben som i fjor scoret 105 mål, slapp inn 16 og endte med en totalrekke på 20 seire, 2 uavgjorte og 2 tap. Klubben som uttalte at de nå skulle ta rollen som Sørlandets nest beste lag. Klubben som skulle til første, men som trolig ender i tredje. Det hadde du nok ikke trodd, nei.

Kjell Egge i Jerv hadde i hvert fall ikke trodd det. Den erkjennelsen fikk Agderpostens lesere servert over seks tydelige avisspalter tidligere denne uka. Den sportslige lederen hadde overhodet ikke sett for seg at laget hans skulle havne i nedrykksstriden. Det hadde heller ikke avisene Fædrelandsvennen og Agderposten som før sesongen tippet Jerv på henholdsvis 6. og 7. plass i årets 2. divisjon. Heller ikke jeg hadde i min villeste fantasi trodd at de gule og blå fra Grimstad skulle slite så mye som de faktisk har gjort. Gi fra seg så mange ledelser, gå på så mange tap og sanke så få poeng. Det er trist. Bare trist.

Les kommentaren i sin helthet i Agderpostens papirutgave lørdag og bli med og diskuter et mulig maktskifte på Facebook.

Ingen i Jerv var forberedt på dette. Ikke danske Danefeld, ikke Collett og ikke Pepa, Tommy Runar eller Start-import Espen Knudsen. Ingen av de andre heller. De så alle sammen for seg å lande rolig og trygt som et fly midt på tabellen. Topp seks var målet. Realistisk nok, spør du meg. De spilte jo jevnt med elitelaget Viking. Nå ender trolig klubben opp som Jays N’dure i stedet. Ja, det er han som løper. Sprinteren som følte seg så trygg på OL-semi på 100 meter at han like godt jogget seg ut av hele konkurransen. Ut av moroa, ut av stadionportene på gigantiske Olympic Arena i London og vekk fra showmannen Usain Bolt og de andre muskelbuntene. På samme måte spaserer Jerv seg ut av 2. divisjon om de ikke skjerper seg grasat. (...).

Nå ender trolig klubben opp som Jays N’dure i stedet. Ja, det er han som løper.

Selv om Skarphedin fra Bø i Telemark holdt følge nesten helt inn, var Grimstad-laget det klart beste laget i avdelingen. Det var det ingen tvil om. De hadde egentlig vært for gode for nivå fire i mange år, men Danefelds (!) MK, Odd 2 og Start 2 hadde tidligere stoppet dem fra opprykksdrømmen. 2012 var året. Da skulle endelig et lag fra aust klare å etablere seg på nivå tre igjen. Fotballfanatikere i Norges desidert dårligste fotballfylke skulle endelig få noe å juble. Endelig. Alt lå til rette for klubben som i flere år hadde modnet og profesjonalisert seg i 3. divisjon. Unge, lokale spillere kombinert med et par innhentede fra Kristiansand, en lagbygger av en trener som virket dyktig, solid organisasjon og ikke minst trygg økonomi. Det kunne jo ikke gå galt. Jeg så faktisk ingen grunn til at Peer Danefelds gutter ikke kunne bli det overraskelseslaget nyopprykkede Egersund (5. plass) i stedet har blitt.

Forventningene til klubben ble ikke mindre av serieåpningen 14. april da de slo seriefavoritt Vard 2-1 på Levermyr. De var i gang. Allerede da tenkte jeg at Jerv kunne kjempe i toppen allerede i år. Det var jo tross alt snakk om en klubb som hadde et uttalt mål om spill på enda høyere nivå. Danefeld & co. møtte imidlertid raskt hverdagen i serien. Likevel var jeg sikker på at det løsnet etter seirene mot topplagene Brann 2 og Fløy tidligere i sommer. Nå kom Jerv til å spille i 2. divisjon også neste år. Så sikker var jeg at jeg klinket til med et skikkelig veddemål. Dersom Jerv rykker ned skal jeg gjennomføre den lange løypa under Hove Triatlon 2013. Den med 1,5 kilometer svømming, 40 kilometer sykling og 10 kilometer løping. Selvfølgelig veddet den tidligere kollegaen min imot, men jeg var overbevist om at det var den stakkars Fevennen-journalisten som måtte i aksjon. Etter veddemålet har Jerv kun vunnet to kamper, mot jumbo Randaberg og mot Vard. Jeg har allerede lagt meg i hardtrening. Jeg har innstilt meg på at det er jeg som må gjennom kraftprøven, men mirakler har heldigvis skjedd før. Ikke misforstå. Jeg ønsker at Jerv beholder plassen. For all del. Ikke fordi jeg slipper Hove Tri, det har jeg bare godt av, men fordi vi trenger gode fotballag her i fylket. Dessverre ser det blytungt ut akkurat nå....