annonse

Vil ha bort veiavgift til sjøs

TIL SJØS
TIL SJØS: Frp-leder og finansminister Siv Jensen har én av landets 750.000 fritidsbåter. Hun synes det er urimelig at eiere av bensindrivne båter, må betale veiavgift, mens dieselbåt-eiere slipper. (Foto: Berit Roald / NTB scanpix)

Fremskrittspartiet går inn for å fjerne veiavgiften på bensin til bensindrevne båter.

Båter på sjøen betaler like mye i veiavgift som biler på veien, 5,19 kroner literen.

– Denne ordningen er helt urimelig slik den er innrettet i dag. Båter med dieselmotor kan fylle avgiftsfri diesel, mens båter med bensinmotor må betale full veibruksavgift, sier Hans Andreas Limi (Frp) til TV 2.

Regjeringspartner Høyre er ikke avvisende til forslaget.

– Vi avviser ingen forslag om skatte- og avgiftslettelser, men det må vurderes inn i en helhet i budsjettarbeidet, sier Høyres finanspolitiske talsmann Svein Flåtten til NTB.

Det blir stadig flere fritidsbåter i Norge, og det er rundt 750.000 av dem i dag. Det selges cirka 6 millioner liter båtbensin fra norske marinaer i året, så TV 2 har beregnet at staten får inn 30–40 millioner kroner i veiavgift fra båtbensin.

Frp ønsker å beholde CO2-avgiften.(©NTB)

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.LES OGSÅ

annonse

annonse

annonse

Hei,  

×

Du har 4 plussaker igjen. God lesing!

Takk for at du leser oss!

×

Du har fremdeles 3 gratis plussaker igjen å lese + et svært godt tilbud i vente

Takk for at du leser oss!

×

Du har 1 gratis plussak igjen. Lyst på mer av vårt beste innhold? Få full tilgang i 1 mnd for kun 1 krone. Ingen binding.