annonse

Venstrepolitiker i Arendal vil legalisere hasj

VIL LEGALISERE
VIL LEGALISERE: VIL LEGALISERE: Jacob Handegard, leder i Aust-Agder Unge Venstre. (Foto: )

Leder Jacob Handegard i Aust-Agder Unge Venstre vil på mandagens årsmøte i Arendal og fylkesmøte kjempe for den han kaller «en ny retning i narkotikapolitikken».

Tarald Reinholt Aas

Uttalelsen Unge Venstre-politikeren har sendt til Arendal og Agder Venstres årsmøter, omhandler tre endringer av narkotikapolitikken:

For det første ønsker Handegård, leder i Aust-Agder Unge Venstre, å tilby heroinassistert behandling, dernest å fjerne straffereaksjoner for bruk av all narkotika og til sist legalisere cannabis.

– Jeg ser at vi har store problemer med narkotika i Norge, da må vi gjøre grep som har fungert i Sveits og Portugal. For meg er det lite logisk å straffe folk for å skade seg selv. Vi må hjelpe de som sliter med narkotika framfor å straffe dem, sier Handegard i en uttalelse.

Sammenligner

Han trekker paralleller til de historiske forbudstidene for alkohol i flere land, med cannabis-forbudet som gjelder i dag.

Sistnevnte er mindre helsefarlig enn alkohol, argumenterer Handegard.

– Forbudet har gjort stoffet farligere, og kriminelle bakmenn tenker lite på brukernes helse. Vi hadde samme tilstander under forbudstida for alkohol: De kriminelle brydde seg ikke om innholdet, og alkoholen ble langt farligere, ser politikeren.

Ønsker cannabis-monopol

Han mener restriksjoner på bruk er langt å foretrekke fremfor forbud. Eksempelvis fungerer det slik på tobakksbruk i dag, sier Handegard.

– Jeg vil opprette et monopol for salg av cannabis, slik kan vi regulere tilgjengelighet gjennom åpningstider og priskontroll. Jeg tror vi løser disse utfordringene gjennom regulering framfor kriminalisering.

annonse
annonse
annonse