annonse

Telefonstorm etter FM-slukking – slik får du flere DAB-kanaler

FØRST I VERDEN
FØRST I VERDEN: Lytterne i Nordland ble onsdag verdens første heldigitale radiobrukere da det riksdekkende FM-nettet ble slått av til fordel for DAB +. (Foto: NTB scanpix)
Dette er DAB

Slukkingen av FM-nettet i Nordland onsdag skapte telefonstorm til NRK. Du må oppdatere på nytt for å få inn de nye DAB-kanalene.

Bjørn Atle Eide
  • NTB

Omleggingen av FM-nettet til DAB startet klokken 11.11 onsdag. Men selv før slukkingen startet fikk kanalen telefoner fra radiolyttere, ifølge Dagbladet.

Årsaken er at mange våknet til tause radioer onsdag. Årsaken er at flere av NRKs kanaler natt til onsdag ble flyttet fra riksblokka til regionblokka. Folk ble derfor nødt til å søke opp kanalene på nytt.

NRKs publikumsservice har styrket staben for å kunne håndtere pågangen fra lytterne.

– En ting er at FM-nettet slukkes i Nordland. Vi tror også mange ellers i landet vil ta kontakt når de oppdager at de har mistet noen av sine NRK-kanaler, sier Carina Berge, leder av NRKs publikumsservice, til Aftenposten.

For selv om det fortsatt er mange måneder igjen før FM-nettet stenges over hele landet, skjer det tekniske grep som rammer mange DAB-lyttere.

Overgangen til DAB markerer et av de største teknologiskiftene Norge har opplevd på svært mange år. 

Norge blir verdens første land med heldigitale radiosendinger.

Dette er slukke-planen

FM-nettet slukkes etter følgende tidsplan:

11. januar 2017: Nordland fylke.

8. februar 2017: Trøndelag og Møre og Romsdal.

26. april 2017: Telemark, Buskerud, Hedmark og Oppland.

21. juni 2017: Sogn og Fjordane, Hordaland, Rogaland og Agder-fylkene.

20. september 2017: Østfold, Vestfold, Oslo og Akershus.

13. desember 2017: Troms og Finnmark.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.


annonse
annonse
annonse