TRYGGE

TRYGGE: Illustrasjonsrev Foto: PAUL MJAALAND

Jegere erklærer krig mot reven

Stadig flere jegere mener reven må ta skylden for mindre rådyr. Fjære jaktlag i Grimstad lokker med elgkjøtt til dem som skyter rev.

På jaktlagets årsmøte forleden ble det foreslått at man måtte skyte en rev for hvert rådyr. Altså, skjøt man et rådyr, måtte man skyte en rev før man fikk skyte neste rådyr på kvoten.

Forslaget fikk ikke medhold da grunneierne møttes onsdag. De syntes det var vel drastisk, men sa seg enige i at man må ha fokus på den minkende bestanden. Deltakerne på møtet ble derfor enige om å tenke seg om før man skjøt rådyr, og heller jakte rev.

- Det var en god diskusjon rundt dette og vi landet på å være forsiktige med hvilke dyr som tas ut under jakta. Jegerne er enige om at det er bedre å la noen dyr gå, sier grunneier Kay Underhaug til agderposten.no.

At reven ikke står høyt i kurs viste et til slutt høyst utradisjonelt vedtak på møtet.

- Det ble bestemt at det skal lages en ekstra part med elgkjøtt ved årets elgjakt. Den skal loddes ut blant de jegerne som kan dokumentere at de har skutt rev i høst, forteller jaktleder Jon Kristian Fiære til agderposten.no.

Han sier det er voldsomt mye rev.

- Det er mer rev enn noen gang, og det går utover rådyrene, ettersom den tar rådyrkalvene. Dette er noe vi har merket. Nå håper vi dette inspirerer jegerne i jaktlaget til å jakte rev, sier Fiære.

Han sier deres hovedmål er å få opp rådyrbestanden, noe som ikke er lett.

- Det er ikke bare reven som rammer rådyrene. Den nye motorveien mellom Bie og Temse er uten viltgjerde, men med sperre midt i veien. Det har ført til mange viltpåkjørsler. Vi har forsøkt å ta dette opp med myndighetene og Vegvesenet, men ikke noe skjer. Her kommer det til å skje en alvorlige ulykke. Det er utrolig at man kan bygge en så dyr vei uten å ta med viltgjerde, sier Fiære.