annonse

Fotball-klubber inngår unikt samarbeid

AMAZON-SJEF
AMAZON-SJEF: Per Eirik Heimdal er styreleder i Amazon.
LILLESAND-SJEF
LILLESAND-SJEF: Øyvind Mellem.
FELLES LAG:
FELLES LAG: Disse to klubbene skal samarbeide om kvinnefotball i 2017-sesongen.

Amazon Grimstad FK og Lillesand ILs fotballgruppe har inngått et unikt samarbeid på kvinnesiden. Om få uker stiller de felles lag i divisjonssystemet.

Tom Bucher Hansen

I første omgang blir det i lokal 3. divisjon – under navnet Lillesand/Amazon.

Amazons lag i 1. divisjon skal derimot fortsatt bestå – under navnet Amazon.

Ifølge en pressemelding som er sendt ut av styrelederne i de to klubbene – Øyvind Mellem (leder i fotballgruppa i Lillesand IL) og Per Eirik Heimdal (styreleder i Amazon Grimstad FK) – har de to klubbene inngått samarbeidet «for å ivareta og styrke satsingen på senior kvinnefotball».

I pressemeldingen skriver de videre:

Samarbeidet er inngått gjennom vedtak i de respektive styrer og det innebærer i første omgang at klubbene stiller med et felles lag – «Lillesand/Amazon» – for kvinner i årets 3. divisjon.

Samarbeidslaget er godkjent av Norges Fotballforbund (NFF) Agder og innplassert i serieoppsettet. Lillesand IL er administrativt ansvarlig for laget og hjemmekampene spilles på Holta Stadion i Lillesand. Treningene vil foregå to ganger per uke i Lillesand og en gang per uke i Grimstad.

Etablering av dette samarbeidet, som utfordrer tradisjonelle samarbeidsgrenser, er svært viktig for kvinnefotballen både i Grimstad og i Lillesand. Hver for seg har klubbene for få spillere til å stille lag i kvinnenes 3. divisjon.

– Det er viktig for begge å kunne tilby et godt trenings- og kamptilbud på seniornivå for å unngå at spillere slutter med fotball. For Amazon er det dessuten av stor betydning å ha en god kamparena under A-laget for de spillerne som kjemper om plass på førstelaget. Lillesand IL har gjennom målrettet arbeid over flere år produsert mange gode kvinnelige fotballspillere og flere av disse er i dag å finne på A-laget til Amazon i 1. divisjon. Klubbene vil med dette samarbeidet bidra videre til at talentene i Lillesand som ønsker å satse og utvikle seg som fotballspillere lettere kan finne veien inn på A-laget til Amazon. Vi ser frem til en spennende sesong og et fruktbart samarbeid, sier Øyvind Mellem og Per Eirik Heimdal.


annonse
annonse
annonse