annonse

Fikk regning på 12 øre fra banken: – Jo, du må betale

Komisk
Komisk: Lene Sindum synes det er komisk, men smålig at Sparebanken Sør sendte en regning på 12 øre til foreldrene hennes. (Foto: Elisabeth Grosvold)
Regningen
Regningen: Dette er regningen fra Sparebanken Sør som dumpet ned i postkassa til ekteparet i Arendal. (Foto: Privat)

Et eldre ektepar i Arendal fikk en faktura pålydende 12 øre fra Sparebanken Sør. Datter Lene Sindum synes det er komisk, men smålig.

Jørund Flaa

– Foreldrene mine har vært trofaste kunder i Sparebanken Sør så lenge jeg kan huske. De har nedbetalt lånet, penger på bok og har aldri betalt noe for sent. Jeg synes vel ærlig talt at banken bare burde sett bort fra de 12 ørene, sier Lene Sindum til Agderposten.

Betalte for lite

I slutten av forrige uke åpnet nemlig moren hennes en konvolutt fra Sparebanken Sør. Der lå en regning på benyttet kreditt på et kredittkort pålydende kroner 0,12.

– Vi hadde vært på reise og brukt kredittkortet. Da vi kom hjem betalte jeg det vi hadde brukt, men jeg har da betalt 12 øre for lite, sier moren.

Verken hun eller ektemannen ønsker å stå frem i avisa, men har ingenting imot at datteren gjør det.

– Morsomt, men smålig

– Jeg ringte til banken for å spørre om hjelp. Jeg kunne ikke finne ut hvordan jeg skulle klare å betale bare 12 øre i nettbanken. Jeg fikk instruksjoner om hvordan jeg måtte gå fram, men spurte samtidig med litt humor om jeg kanskje kunne få fakturaen på avbetaling – og betale ett øre i måneden i et år. Beskjeden jeg fikk tilbake var bare at dette måtte betales, forteller moren.

– Hele denne saken er jo egentlig veldig morsom, men samtidig så synes jeg det er litt smålig. Hadde jeg jobbet i banken hadde jeg sagt: «Du, denne fakturaen kan du se bort fra». Men det var det ingen som gjorde, sier datteren.

– Skal betale en hel krone

– Det er i hvert fall den minste regningen jeg noensinne har fått, ler moren og fortsetter:

– Jeg har lurt på om jeg skulle gå ned i banken med en krone og bare betale fakturaen kontant, men da må jeg vel sikkert betale gebyr, sier.

Hun slår fast at hun nok må betale fakturaen i nettbanken, slik hun fikk instruksjoner om.

– Da kommer jeg til å betale en krone. Så er jeg i hvert fall sikker på at saken er ute av verden, sier hun.

– Må følge reglene

Direktør for konsernstab i Sparebanken Sør, Rolf Søraker, sier han ikke kan uttale seg om kundeforhold. Og at han ikke kjenner den konkrete saken.

– Men på generelt grunnlag kan jeg si at det er klare regler for hvordan banken skal fakturere kundene for kredittkortbruk. Kunden skal ved forfall alltid få oppgitt utestående kreditt, uansett sum, og tilbud om å betale denne, sier han.

Søraker understreker at Finanstilsynet skjerpet inn dette regelverket våren 2016 og at Sparebanken Sør må forholde seg til reglene som gjelder.

Han understreker også at det ikke er noen nedre beløpsgrense for hva som kan betales i deres nettbank.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse