annonse

Evakuerte kunne flytte hjem

USKADELIGGJORT
USKADELIGGJORT: Denne bomben fra 2. verdenskrig som ble funnet i Tønsberg fredag, vil etter all sannsynlighet bli detonert lørdag. Politiet sperret av innkjøring til halvøya Vallø der bomben ble funnet. (Foto: Politiet / NTB scanpix)

De om lag 200 personene som har vært evakuert fra sine hjem på Vallø i Tønsberg, kunne lørdag kveld flytte tilbake. Flybomben er nå uskadeliggjort.

Forsvaret sprengte bomben på grunt vann på Østfoldsiden av Oslofjorden, meldte politiet like før klokken 22 lørdag kveld.

Sprenglegemet ble funnet i 13-tiden fredag i forbindelse med Essos opprydningsarbeider på et gammelt raffineriområde. Bomben skal ha ligget sammen med annet jernskrot på stedet.

– Vi vil rette en stor takk til innbyggerne som har fulgt politiets pålegg og oppfordring i denne krevende hendelsen. Mer enn 5.000 personer har vært berørt i forbindelse med funn av denne bomben, sier stabssjef Kenneth Berg i Sør-Øst politidistrikt.

– Nok en gang har samfunnet i praksis vist det samvirkeprinsipp som gjelder ved større hendelser. Mannskap fra helse, brann, Tønsberg kommune, Forsvaret, Sivilforsvaret og politi har i mer enn ett døgn, i et godt og tett samarbeide, sørget for å opprettholde tryggheten for publikum, sier Berg. (©NTB)

annonse
annonse
annonse