annonse

Beistet beit omsider på

FISKELYKKE
FISKELYKKE: Asgeir Alvestad hadde rekorden på slettvar fra i vår. Nå vil han gjøre krav på ny rekord etter at denne ruggen beit på agnet denne uka. (Foto: Asgeirs Fiskeblogg)
REKORD
REKORD: Vekta stoppet 140 gram unna firekilosmerket. Nå har han fornyet tro på å knuse den magiske grensa. (Foto: Asgeirs Fiskeblogg)
LANG
LANG: «Et kumlokk» kaller fiskeren denne ruggen han så på 1 meters dyp. (Foto: Asgeirs Fiskeblogg)

Dette er litt av en fiskehistorie – og den er sann. Nå har Asgeir Alvestad tro på ny norgesrekord.

Liv Ekeberg

I våres sikret hobbyfisker Asgeir Alvestad fra Lillesand seg norgesrekord etter at han dro i land en slettvar på 64,5 centimeter og 3625 gram.

Denne uka dro han ut i kveldsmørket sammen med to fiskekomppiser, på jakt etter nye rugger.

–Jeg har lenge tenkt på at det nå skulle være riktig tid for å jakte etter dem, men store nedbørmengder og uklart vann har gjort at de planlagte turene har blitt utsatt. Nå har heldigvis en god fralandsvind fått rensket opp slik at sikten igjen har blitt brukbar, i alle fall utaskjærs. Sjøtemperaturen har også sunket til 12 grader og det tilsier at flatfiskene har trukket inn grunt for å jakte, slik de ofte gjør vår og høst, skriver Alvestad på sin egen blogg.

Det er nettstedet hooked.no som omtaler norgesmester Alvestads ferske historie.

Vi har tidligere vært med Alvestad på såkalt lysfiske:

«Et kumlokk»

Med seg på turen hadde han lillesanderen Torolf Kroglund, som skriver på en bok om ålen, og hans kamerat fra Bergen, Erlend A. Lorentzen.

De tre jaktet på rødspette da Alvestad fikk syn på «et kumlokk» av en slettvar på en meters dyp:

«Den lå langt inne på den finkornede stranden i første bukten vi besøkte. Det var ingen tvil, denne var oppimot rekordstørrelse. Spenningen var derfor ekstra stor når jeg firte ned agnfisken for første gang,» beskriver Alvestad selv.

De tok seg en runde i andre bukter, før de kjørte tilbake for å prøve lykken med slettvaren igjen. Men heller ikke nå lot beistet seg friste …

«15 minutter senere hold vi på å gi opp. Men akkurat i det vi skulle til å pakke sammen og reise til neste bukt, gjorde fisken et lite vift med halen og slukte agnfisken ganske så forsiktig. Jeg ble like overrasket som de andre to om bord. Et så rolig «take» på en slettvar hadde jeg ikke sett før. Det var akkurat som den ville ha en smak før vi ga oss. Vanligvis eksploderer disse fisken og sluker helt ned i halsen. Nå hadde den så vidt sugd inn agnfisken. Det var allikevel nok til at jeg fikk satt kroken og fisken var på vei opp fra bunnen i noen hektiske sekunder,» beskriver han.

Ny norgesrekord

Hans forrige kjempe-slettvar ble registrert med målene 64,5 centimeter og 3625 gram. Denne ukas drømmefangst var på 67 centimeter og 3860 gram. Alvestad vil derfor gjøre krav på ny norgesrekord.

Og han har firekilosmerket i sikte.

– Jeg tror nok firekilosgrensen er innen rekkevidde. Det handler jo mest om å være mye ute, og det har jeg faktisk ikke vært i det siste. Det ligger enda større fisker på strendene våre, sier han til Hooked.

liek@agderposten.no

annonse