annonse

Aust-Agder Arbeiderparti: Vil ha forbud mot røyking i bil med barn

Vil ha forbud
Vil ha forbud: Jon Rolf Næss og Aust-Agder Arbeiderparti vil fremme forslag om å forby røyking i bil hvis det er barn tilstede. (Foto: )

Aust-Agder Arbeiderparti ønsker å innføre et forbud mot røyking i bil hvis det er barn til stede.

Jørund Flaa

– Vi mener hensynet til barnas helse går foran de som måtte mene at dette er et brudd på privatlivets fred, sier fylkesleder Jon Rolf Næss i Aust-Agder Arbeiderparti til Fædrelandsvennen.

Næss forteller til avisen at fylkeslaget skal legge frem forslaget på Arbeiderpartiets årsmøte denne helgen.

LES OGSÅ: Fylkeslederen i Ap: Vi trenger å bli tydeligere på en del ting

– Jeg tror det er stor forståelse for et slikt forbud. Mange av oss som har levd en stund har vokst opp i bil full av tobakksrøyk. I dag er det helt andre tider med en helt annen kunnskap om hva passiv røyk gjør med vår helse, sier Næss til avisen.

Ifølge Aust-Agder Ap er det innført lignende røykeforbud flere steder i verden, blant annet i Sør-Afrika, Wales, Bahrain, deler av USA, Canada, Australia og Frankrike. Også i England og Wales er det røykeforbud i bil hvis barn er til stede, skriver Fædrelandsvennen. Her får den som røyker rundt 650 kroner i bot, hvis vedkommende blir tatt.

Det synes Aust-Agder Arbeiderparti er en god idé.

– Men en slik bot bør kanskje være lavere enn å snakke i mobiltelefon i bil, kanskje 750 kroner, sier Næss.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse
annonse
annonse