annonse

Advarer mot underkjølt regn på veiene mandag

Kan være glatt
Kan være glatt: Slik så det ut på E18 ved avkjøringen til Bergemoen i Grimstad mandag morgen.

Det kan være speilglatt på veiene flere steder mandag morgen. Årsak: underkjølt regn.

Jørund Flaa

Meteorologisk institutt melder er det fare for regn som fryser på bakken i sørlige strøk av Aust-Agder og Telemark og i Vestfold og Østfold mandag.

- Regn som fryser på bakken kan i dag gi lokalt vanskelige kjøreforhold og lokale forsinkelser. Bruk dekk som passer forholdene, oppfordrer meteorologene.

- Mannskap ute

Klokken 07.30 mandag har ikke Veitrafikksentralen fått konkrete meldinger om spesielt glatte veistrekninger i Aust-Agder. 

- Nei, det er ikke noe spesielt nå på morgenkvisten, men det er klart at det som har kommet ned i løpet av natta må brøytes bort - og det tar litt tid, sier trafikkoperatør Tove Sunde i Statens vegvesen. 

Hun opplyser at det skal være stort sett greie kjøreforhold på hovedveiene, men at det kan være glatt - både på grunn av snø, slaps og is - på flere sideveier i distriktet. 

- Vanskelige kjøreforhold

- Vi har ikke fått spesielle meldinger om underkjølt regn nå i morgentimene, sier Sunde. 

Meteorologsik institutt har sendt ut OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold mandag.

OBS-varselet gjaldt fra klokken 01.00 i natt og varer frem til klokken 15.00 mandag ettermiddag. 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse